Gantz: "Filistin bölgelerinin ilhakına karşıyız"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İsrail Savunma Bakanı, Genelkurmay eski Başkanı Benny Gantz’ın, Batı Şeria’nın Filistinlilerin yoğun olduğu bölgelerinin ilhakına karşı olduğu iddia edildi.

İsrail’in Kanal 12 Televizyonunun savunma bakanlığının üst düzey yetkililerinden öğrendiğine göre Gantz, ilhakın söz konusu bölgeleri kapsamasını desteklemiyor.

Basına kapalı yapılan bir toplantıda Gantz şu ifadeleri kullandı: “Hangi senaryo olursa olsun iki toplum arasında sürtüşme yaratacak, Filistin bölgelerinin ilhakına karşıyız. Eminim Başbakan Binyamin Nertanyahu da sorumsuz davranıp, Ürdün ile barış anlaşmasını tehlikeye düşürecek, ABD ile stratejik iyi ilişkileri tehlikeye düşürecek  bir hareket yapmayacaktır.”

Gantz’ın ilhak konusunda hızlı hareket etmeye karşı olduğu daha evvel yaptığı birçok açıklamadan biliniyor. Ancak Mavi-Beyaz İttifakı Lideri Gantz, Başbakan Netanyahu ile koalisyon görüşmelerinde 1 Temmuz itibarı ile hükümetin söz konusu kararı almakta serbest olacağı maddesini kabul etmişti. (Şalom)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.