Bizim köyümüz Tazegül'de bundan 60-70 yıl önce Behçet adında biri kız kaçırıp eve getiriyor. Kızın abileri ve kardeşleri evin önüne gelip taş atıyorlar. Ana, avrat küfür ediyorlar. Behçet’in babası da tandır başında oturup la havle çekiyormuş. Sonunda yapılan hakaretlere dayanamayıp bastonu ile dışarı çıkıyor. Kızın en büyük abisine “Cemil buraya gel” diyor. “Oğlum, ne bağırıyorsunuz? Biz komşuyuz. Yaptığınız ayıp. Sizin dedikleriniz ağız ile olmaz. Dediğiniz iş içerdeki Behçet gibi yapılır” diyor.

İsrail bu katliamı neden yaptı? sorusuna tüm televizyonlarda yorumcular cevap arıyorlar. Bazıları öfke nöbeti ile yapılan intikam saldırısı diyor, bazıları Gazze'yi boşaltıp iltihak etmek istiyor diyor, bazıları Arz-ı Mev’ud (Vaat edilmiş Topraklar) iddiasını gerçekleştirme adımı olarak niteliyor. Bazıları da hukuki değerlendirme yapıyor. Hamas ise yaptığı baskına gerekçe olarak ceza evlerindeki 6 bin Filistinlinin salıverilmesi talebini ileri sürüyor. Bu Filistini kurtarır mı? Bilmiyoruz. Nakavt edemezsen nakavt olacağını kaç defa tecrübe ettin?.. Eylemi kimin için ve ne için yaptın?..

Hemen hemen hiç bir İslam ülkesi Hamas’ı kınamadı. Bunun üzerine batı ülkeleri de İsrail’e destek vererek yaptığı katliamlara sırtını dönmektedir. İsrail'in bu denli etkili bir saldırıyı beklemediği, şaşkınlığından ve gösterdiği tepkilerden anlaşılmaktadır.

Peki israil hastaneyi neden bombaladı?.

  1. Yapacağı harekat öncesi Filistini desteklediğini ve onun için her şey yapabileceğini esip savuran yiğitlerin ortaya çıkmasını sağlamak. Suriye, Libya ve Irak’ın halleri ortada. Filistinlilerin Cemillerini ve Behçetlerini tanımak istiyor.

  1. Filistinlilere sizi destekleyen, sizin için canını ve kanını ortaya koyacak kimse yok. Hamas , İran’ın elinde oyuncak. Biz onu yok edeceğiz. Hamas mensubu olmayanlar güneye gitsin diyor.

  1. İsrail için canını ve kanını ortaya koyacak dostları var. İşte ABD başkanı. Buraya gelerek tam desteğini açıkladı. Bizi alt etmeniz mümkün değil. Bizim belirleyeceğimiz şartlarda devlet olma hakkı tanıyabiliriz.

  1. İsrail diyor ki: Siz savaşı başlatabilirsiniz. Fakat nasıl ve nerede, ne zaman biteceğine biz karar veririz. Her saldırıya karşılık toprak kaybınız devam edecek. Buna da hazır olun.

İslam coğrafyası bunları göz önüne alarak Filistin liderlerini barış için cesaretlendirmeli ve desteklemelidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın “En kötü barış her türlü savaştan iyidir.” tavsiyesi esas alınmalıdır. Şartsız olarak Filisitin devlet başkanı ile İsrail devleti masaya oturtulmalı kanaatindeyim.. Ülkemizde de şu an hükümetimizin yöntemi desteklenmelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erol Sümer 7 ay önce

İtilaf devletleri de bize Sevr antlaşmasını imzalatmıştı... Barışın kötüsü de olabiliyor.