Ermeni Terör Örgütü “VoMa” Karabağ'da Gerilla Savaşı Yapacağını Duyurdu!

VoMa Adlı terör örgütü,  Ermenistan vatandaşı Vladimir Vartanov tarafından farklı milletlerden olan militanlarla 2019 yılında kurulmuştur. Kendilerine kısa adıyla"VoMa" ismini koymuşlardır.

Örgütün, Karabağ'da dağlarda bir tabur  oluşturduğu ve bu taburdaki militanların gerilla eğitimi aldıkları bilinmektedir. Nitekim 35 yıldır neredeyse işgal altındaki Azerbaycan topraklarında bir yerlerde Azerbaycan askerilerine, askeri mevkilere ve Azerbaycanın sivil yerleşim yerlerine yönelik terör eylemlerinde bulunmaktadır.

Terör eylemlerinden en büyüğü 2020 yılının 28 Ekiminde Azerbaycanın sivil yerleşim ili olan Berde şehrine yönelik misket bombaları ile yapılan terör saldırısı olmuştur.

VoMa örgütünün başkanı Vartanov yaptığı bir açıklamada, taburunda PKK ve Asala gibi terör örgütü üyelerinin de bulunduğunu ve Ermeni asıllı yabancı vatandaşların yanı sıra, PKK ve Asala gibi terör örgütü üyelerinin Lübnan'daki eski üyelerinin de eğitim vermek için kampa geldiğini ifade etti.

"VoMa"  terör örgütündeki terörist tabur militanlarının, gerektiği zamanlarda Ermenistan yönetimince paralı asker olarak kullandığı, Azerbaycan Başsavcılığı tarafından tespit edilmiştir.

Gucci'nin gündemden düşmeyen modeli Armine Harutyunyan da, VoMa Terör Örgütüne katıldığını açıkladı.

Örgüt, 1 Ekim 2023 tarihinde Karabağda, Azerbaycan’a yönelik gerilla savaşı başlattıklarını duyurdu.

Dr. Elvin ABDURAHMANLI

Diplomasi ve İstihbarat Uzmanı 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.