46 yıl önce bugün: Paris Büyükelçisi İsmail Erez'in ve şoförü Talip Yener, Ermeni teröristler tarafından şehit edildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ermeni terör örgütü JCAG-ARA teröristleri tarafından, 24 Ekim 1975 tarihinde hain bir saldırı neticesinde şehit düşen Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Erez ve Paris Büyükelçiliğinin şoförü Talip Yener, vefatlarının 46’ncı yılında anılıyorlar.

Ermeni terör örgütü JCAG-ARA (Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları – Ermeni Devrimci Ordusu) teröristleri tarafından, 46 yıl önce bugün Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Erez ve Paris Büyükelçiliğinin şoförü Talip Yener şehit edildi.

İlk cinayetini 22 Ekim 1975’te Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Daniş Tunalıgil’i öldürerek başlayan Ermeni terör örgütü JCAG-ARA bu olaydan iki gün sonra, Türkiye’nin Paris Büyükelçisi 56 yaşındaki İsmail Erez’e yerel saatle 13.26 sıralarında, Seine Nehri üzerindeki Bir-Hakeim Köprüsü’nde (Pont de Bir-Hakeim) otomobilinde pusuya düşürüldü. Teröristlerin hain saldırısı sonucunda Büyükelçi Erez ve Büyükelçilik şoförü Talip Yener şehit oldu.

Paris’te şehit edilen Büyükelçi İsmail Erez ve Talip Yener’in cenazeleri, 26 Ekim 1975 tarihinde Paris Elçiliğinde yapılan törenin ardından özel bir uçakla Ankara’ya getirildi, 27 Ekim tarihinde Ankara’da cenaze törenleri gerçekleştirildi. Büyükelçi Erez, İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’nda, şoför Talip Yener ise Ankara’da defnedildi.

Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.