Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından olan 3. LEAP24 Riyad’da başladı

Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından olan 3. LEAP24, bin 800’den fazla uluslararası ve yerel katılımcı, binden fazla teknik uzman ve 600 startup şirketinin katılımıyla Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bugün başladı.

İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Abdullah es-Savaha bugün fuarın açılışında yaptığı konuşmada, LEAP’ın yatırımlarının, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın dijital ekonominin büyümesine yönelik desteğiyle gerçekleştiğini söyledi.

Konferansın açılışı sırasında

Konferansın açılışı sırasında

Bakan, Suudi Arabistan’ın kadınları dijital alanda, derin teknolojilerde ve uzayda güçlendirdiğini de dile getirdi.

Savaha, 2. LEAP24 fuarı sırasında 9 milyar dolarlık yatırımlara imza atıldığını hatırlatarak, bu yıl ise yatırımların 12 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Suudi Bakan, “Bunlar gelişmekte olan ve derin teknoloji sektörlerini, inovasyonu ve bulut bilişimi destekleyecek yatırımlar” dedi.

Konferansın açılışı sırasında

Suudi Arabistan’ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco bugünkü açılış oturumunda, endüstriyel sektörde dünyanın ilk üretken yapay zeka modelini başlattı.

Bakan Savaha konuya ilişkin açıklamasında, “Saudi Aramco’nun başlatacağı dil modeli, 90 yılı aşkın bir süreye yayılan ve milyarlarca ölçeğe sahip verilerle destekleniyor” dedi.

Konferansın açılışı sırasında

Üretken yapay zeka, insanın yeni veriler, orijinal ve yenilikçi içerik oluşturma yeteneğini taklit etmek için makine öğrenimi tekniklerini ve derin sinir ağlarını kullanmak olarak tanımlanıyor.

Fuar açılışı

İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ile diğer stratejik ortaklar tarafından ‘Yeni Ufuklar’ sloganı altında düzenlenen fuar, en son teknoloji endüstrilerini öne çıkaracak ve hükümetin yapay zeka girişimlerini ve en yeni inovasyonlarını tanıtacak.

İnovasyonu ve girişimciliği destekleme odaklı, teknoloji alanındaki yenilikçileri ve yatırımcıları bir araya getiren bir platform olan 3.LEAP24 fuarı, inovasyona ve teknik ilerlemeye odaklanarak, dijital ekonominin büyümesini ve gelişmesini artıran işbirlikçi bir ortam yaratmayı hedefliyor.

Konferansın açılışı sırasında

Söz konusu fuara, Google, Microsoft, Oracle, Dell, Cisco, SAP, Amazon Web Services, Alibaba, Huawei ve Ericsson gibi küresel teknoloji devleri katılım gösterecek.

Fuarda, gelişen teknolojileri kullanan yenilikçi modellere dayalı olarak, dijital ürün ve hizmetlerini inceleyen devlet kurumları ve ulusal şirketler yer alacak.

3.LEAP24 fuarı kapsamında, stratejik anlaşmaların imzalanması, yeni hizmetlerin başlatılması, bazı bakanlar ve yetkililerin katılacağı diyalog oturumları ve dijital dönüşüm alanında çalıştayların düzenlenmesi bekleniyor.

Şarku'l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.