İTB Berlin Turizm Fuarı, 3 yıl sonra yeniden ve 54. kez açıldı

Avrupa’nın en önemli turizm etkinliği İTB Berlin Turizm Fuarı, dün 3 yıl aradan sonra yeniden fiziki ortamda 54. kez açıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türk turizmciler depremin olumsuz etkilerinin görülmesinden endişe ediyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler bölgelerindeki işletmelerin depreme dayanıklılık testi yaptırmalarını ve güvenli tesis belgesi almalarını yakından takip ve teşvik ettiklerini vurguladı.

Avrupa’nın en önemli turizm etkinliği İTB Berlin Turizm Fuarı, dün 3 yıl aradan sonra yeniden fiziki ortamda 54. kez açıldı. Bu yıl fuara büyük umutlarla katılan Türk turizmciler ise Türkiye’ye yönelik tatil tercihlerinde depremin olumsuz etkisinin görülmesinden korkuyor. Turizmciler 2023 için sürdürülebilir turizm politikasını ön plana çıkarırken tesislerin depreme dayanıklılığı konusunda belgeler sunarak müşterilerine güvence verme peşindeler.

Cumhuriyet'ten Bülent Ecevit'in özel haberine göre Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, yeni rezervasyonların durma noktasına geldiğini, sektörün iptal kaygısı da taşıdığını belirterek “Romanya ve Sırbistan’daki fuarlarda bunun etkilerini gördük” dedi. FTI Group Türkiye Operasyon Üst Yöneticisi Onur Özer de başta Almanya olmak üzere Avrupa pazarındaki kayıplara atıfla şöyle konuştu:

ITB’DE ANLATACAĞIZ 

“Fiyat olarak iyiyiz. Ancak gerçekçi olmak gerekirse ön sezon (nisan-mayıs) zorlu geçecek. Antalya direkt fay hattında olmasa da insanların korku duyduğunu düşünüyorum. Bu nedenle yetkililer güvence vermek adına Türkiye için güvenli tatil açıklaması yapabilir.” Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege ayrıca şuna dikkat çekti: “Şubat ayı durgun geçti. Özellikle Antalya bölgesinde deprem riski olmadığını İTB’de anlatacağız.” Egeli turizmciler ise daha umutlu. Avrupalı operatörlerin 11 ilde yaşanan afetin ardından Türkiye’ye destek verdiğini ve rezervasyonlarını kaydırmadığını söyleyen Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, bölgelerindeki işletmelerin depreme dayanıklılık testi yaptırmalarını ve güvenli tesis belgesi almalarını yakından takip ve teşvik ettiklerini vurguladı. İşler “Resmi kurumlardan alınan test belgelerinin işletmelerde asılarak isteyenlerin bilgi sahibi olmasını sağladık. Yabancı tur operatörleri de bu belgeleri talep ediyor ve rezervasyon yaparken müşterilerine sunuyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.