CIA'den dikkat çeken açıklama: "Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağı ciddiye alınmalı"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD CIA Direktörü William Burns, Senato’da düzenlenen oturumda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Burns, Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağın askeri müdahaleye hazır olacak boyutlara ulaştığını belirtti.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, dün Senato’da yaptığı konuşmada Rusya’nın Ukrayna sınırlarına konuşlandırdığı askerlerin, askeri müdahaleye hazır olacak boyutlara ulaştığını açıkladı. Burns, bu durumun ciddiye alınması gerektiğini belirterek, “Askeri müdahaleye zemin hazırlayacak boyuta ulaştı ve bu sadece ABD’nin değil aynı zamanda müttefiklerin ciddiye alması gereken bir durumdur” ifadelerini kullandı.

RUSYA, UKRAYNA’YI RAHATSIZ ETMEK İÇİN YAPIYOR

Ayrıca Burns, Rusya’nın askeri hareketliliğini Ukrayna’ya rahatsızlık vermek ve ABD’ye sinyal vermek için yaptığını belirtti. Yaşanan durumun kaygı verici olduğunu belirten CIA Direktörü, konu ile ilgili gerekli önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

Rusya’nın Ukrayna sınırında askeri varlığını artırması nedeniyle yaşanan gerginlik üzerine ABD, Karadeniz’e 2 savaş gemisi göndereceğini duyurmuştu. ABD, bugün Türkiye Dışişleri Bakanlığına ilettiği gemi bildirimini geri çekerek, Karadeniz’e gitmekten vazgeçti.

BİDEN İLE PUTİN GÖRÜŞME YAPTI

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Biden görüşmede, Putin’e Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağı konusunda endişesini dile getirdi ve gerginliği azaltma çağrısında bulundu.

15 SAVAŞ GEMİSİ KARADENİZ’E GETİRİLMİŞTİ

Rusya’nın Güney Askeri Bölgesi basın servisinin dün yaptığı açıklamada, Hazar Denizi Filosuna ait 15 savaş gemisinin Karadeniz’e gönderildiği bildirildi. Açıklamaya göre, savaş gemileri, Rus askeri güçlerinin denetiminde Karadeniz’e gönderildi.

4 BİN 48 TATBİKAT YAPILACAK

Rusya Savunma Bakanlığı, savaşa hazırlık durumu denetimleri kapsamında; nisan ayı boyunca 812’si iki taraflı, 101’i poligonda ve 520’si askeri eğitim tesislerinde olmak üzere toplam 4 bin 48 tatbikat yapılacağını bildirdi. Tatbikatların tüm askeri bölgelerin ve Kuzey Filosu’nun yanı sıra Kuzey bölgelerinde, Kuril Adaları’nda ve Kamçatka’da yapılacağı açıklandı.

ABD’DEN KARADENİZ’E GEMİ GÖNDERME KARARI

ABD ordusu, Ukrayna’ya olan desteğini göstermek amacıyla Karadeniz’e savaş gemileri yollama kararı almıştı. Geçen hafta gemilerin boğazlardan geçişi için Türkiye’den izin istenmişti. Söz konusu savaş gemilerinin önümüzdeki günlerde Karadeniz’de olması bekleniyor.

RUSYA’DAN UKRAYNA SINIRINA YOĞUN ASKERİ SEVKİYAT

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart’ta Ukrayna Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Rusya’nın Ukrayna sınırı boyunca 28 taktik tabur grubu konuşlandırdığını bildirdi. Homçak, Rusya’nın işgal altındaki Kırım’da, Rusya’nın Rostov, Bryansk ve Voronej bölgelerindeki askeri varlığı artırdığını ayrıca Kremlin yönetiminin Donbas bölgelerine askeri teçhizat ve mühimmat temin etmeyi sürdürdüğünü aktardı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.