Bulgaristan’da seçimin galibi belli oldu

Bulgaristan’da yapılan genel seçimleri sandık çıkış anketlerine göre eski Başbakan Boyko Borisov’un partisi GERB ilk sırada bitirdi.

Bulgaristan’da seçmenler, siyasi istikrarsızlık ve ekonomik zorluklar nedeniyle son 18 ayda 4. kez genel seçimlerde oy vermek üzere sandık başına gitti.

Tele1'de yer alan habere göre, katılım oranının yüzde 35’te kaldığı seçimde resmi olmayan sandık çıkış anketlerinde; eski Başbakan Boyko Borisov’un Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar Partisi (GERB) oyların yüzde 25,5’ini alarak sandıktan birinci çıktı. Değişime Devam (PP) partisi yüzde 19,9 ile 2. sırada yer alırken, üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi ise önemli bir başarıya imza atarak yüzde 14,4 ile 3. büyük siyasi parti oldu.

KOALİSYON İHTİMALİ

Bu sonuçlara göre GERB’in 66, PP’nin 52, HÖH’ün 37, Bulgar Sosyalist Partisi’nin (BSP) 27, Revival’in 26, Demokratik Bulgaristan’ın 21 ve Böyle Bir Halk Var (ITN) Partisi’nin 11 sandalye kazanacağı, yeni parlamentodan bir koalisyon hükümetinin çıkabileceği tahmin ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.