Bulgaristan vatandaşları Türkiye’ye vizesiz ve pasaportsuz girebilecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye, Bulgaristan vatandaşlarının ülkeye girişi için yeni bir imkan tanıdı. Bulgaristan vatandaşları Türkiye’ye vizesiz ve pasaportsuz girebilecek. Her 180 günde 90 gün kalmak şartıyla Türkiye’ye giren Bulgaristan vatandaşları ülkeye girmek için kimlik kartını kullanabilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararıyla, Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye’ye pasaportsuz girebilme imkanı tanıdı.

Söz konusu karara göre, Bulgaristan vatandaşları her 180 gün içinde 90 günle sınırlı kalmak şartıyla Türkiye’ye kimlik kartıyla giriş yapabilecek. Pasaportsuz ve vizesiz girişin yapılacağı kararı Türkiye vatandaşları için uygulanmayacak. Türkiye vatandaşlarının, Bulgaristan’a girmek için vize ve pasaport sahibi olması gerekiyor.

Daha önce de, Norveç ve Sırbistan vatandaşlarına da Türkiye’ye kimlikle seyahat hakkı tanımıştı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.