Bill Gates, "insan vücudu ve cildini veri hattı olarak kullanma" patenti aldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bill Gates şimdi insanlara ulaşmak mı istiyor?

6754472 numaralı ABD patentini okumak kötü bir haber. Çünkü buna göre Microsoft grubu, insan derisini kendi malı sayabilir.

Bill Gates'e yöneltilen en yaygın suçlamalardan biri emperyalist oluşudur. Gates'in muhalifleri, “Microsoft'un kurucusu, hiçbir sınıra saygı duymuyor ve sürekli agresif bir şekilde yabancı bölgeleri işgal ediyor - tek amacı orada pazar hakimiyeti kazanmak” diyorlar.

Şimdi Microsoft eleştirmenleri yeni mühimmat alıyor. Çünkü yazılım devi ABD'de kendisine insan vücudu üzerinde bile egemenlik veren bir patente sahip. ABD patenti 6754472B1 Microsoft'a dış görünümü bir veri hattı olarak kullanma hakkı vermektedir.

Patent, insanlara bağlı cihazlara güç ve veri sağlayan teknolojilerle ilgili. Vücut, bir bilgisayar ağının ayrılmaz bir parçası olan anahtar ortam haline gelir. Microsoft bu patenti dört yıl önce aldı. IBM veya Alman Fraunhofer Enstitüsü gibi birçok şirket ve araştırmacının yıllardır bu yönde deneyler yapmasına rağmen, ABD Patent Ofisi artık onayını verdi. "Big Blue" şu anda patentin araştırmalarını ne ölçüde engellediği konusunda hala bir kayıpta.

Yeni teknolojiler ile cep telefonu, cep hesap makinesi, çağrı cihazı, MP3 çalar veya kulaklık gibi küçük mobil cihazlara elektrik sağlanabilmektedir. Elektrotlarla insanlara bağlanan tek bir pil, aletleri besleyebilir ve Microsoft'un vizyonuna göre, belki de bir saat veya araba aküsü gibi sürekli olarak kendini şarj etmek için insan hareketini kullanabilir. Çok parçalı ekipman için yalnızca tek bir klavyenin kullanılması da düşünülebilir - ve Microsoft'un dehalarına göre bu, cildin kendisi olabilir.

Patent spesifikasyonu, "İnsan vücudunun sunduğu direnç, bir klavye veya başka bir giriş aygıtı için kullanılabilir" diyor. Örneğin, cilt üzerindeki giriş noktaları arasındaki mesafeyi değiştirerek, farklı sinyaller üretilebilir. Geleceği düşünmek, sadece bir telefon numarasına ön kolunuza dokunmak anlamına gelebilir. Videoların veya fotoğrafların aktarılabileceği özel gözlükler de düşünülebilir - monitör değişimi olarak. Ve hoparlörler küpelerle bağlanacaktı - bu da tıp için ilginç olabilir; çünkü küpeler kan basıncını ölçebilir ve verileri doktora e-posta ile gönderebilir.

Hali hazırda küçük cihazları ağa bağlamak için kullanılan Bluetooth aracılığıyla radyo iletiminin aksine, dış görünüm destekli veri iletimi parazitsiz olmalı ve günümüzün açık ağları kadar kolay kötüye kullanılmamalıdır.

Bütün bunlar hiçbir şekilde yeni değil..

1990'ların ortalarında IBM, örneğin kartvizitlerin bir el sıkışma ile nasıl değiş tokuş edilebileceğini göstermişti. Ancak görünüşe göre Microsoft, tüm unsurları ve teknolojileri ilk kez birleştirdi ve cilt üzerinde tam bir patent elde etti.

Ancak bu sadece diğer teknoloji gruplarından gelen eleştirilerle karşılaşmadı. Kanadalı ETC Grubu (Erozyon, Teknoloji ve Konsantrasyon Eylem Grubu) gibi sivil haklar aktivistleri de endişeli: İngiliz ETC sözcüsü Jim Thomas, "Vücut parçaları, bu durumda cilt, hiçbir şekilde patentlenebilir olmamalıdır" dedi. Başka bir sorun da, örneğin yetkililer tarafından ikametgâhları kontrol etmek için kullanılmışsa, insanların bir noktada bu tür teknolojileri kullanmayı artık reddedemeyecek olmalarıdır.

Kaynak: Hannelore Crolly / Anonymousnews

www.bursaarena.com.tr tarafından çevrilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.