Baykar, Ukrayna'da İHA bakım ve onarım merkezi açıyor

Ukrayna Savunma Bakanlığı ile Türk hava savunma şirketi Baykar arasında, Ukrayna'da insansız hava araçlarının bakım ve onarımının sağlanacağı bir servis merkezi oluşturulması için anlaşma imzalandı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Basın Servisinin bugün Telegram'dan bildirdiğine göre Ukrayna'da insansız hava araçlarının bakım ve onarımı için bir servis merkezi kurulacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Merkezin yapımına ilişkin belge bugün Ukrayna Savunma Bakanlığı ile Türk hava savunma şirketi Baykar arasında imzalandı. Bu, Ukrayna ile Türkiye arasında yüksek teknolojiler, havacılık ve uzay endüstrileri alanında işbirliğine ilişkin çerçeve anlaşmanın geliştirilmesi sırasında yapıldı" ifadeleri yer aldı.

UKRAYNA'DAN BAYKAR'A TEŞEKKÜR 

Ukrayna Savunma Bakanlığı Devlet Sekreteri Kostyantın Vaşçenko (Kostyantyn Vashchenko) söz konusu merkezin yakın bir tarihte kurulacağını belirtti. Ayrıca açıklamada şu ifadelere yerildi:

"İlerliyoruz ve insansız hava araçlarına hizmet vermek amacıyla Ukrayna'da kendi üssümüzü oluşturmak bizim için önemli. Bu ortak proje, sistem çalışmalarımızın temelini oluşturacaktır. Rus saldırganlığına karşı mücadelede Silahlı Kuvvetlerin gücünün artırılmasına yaptığı katkılardan dolayı Baykar firmasına özel şükranlarımızı sunarız."

TÜRKİYE VE UKRAYNA ARASINDA STRATEJİK ENDÜSTRİ ALANINDA MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 7 Temmuz 2023 tarihinde İstanbul'a resmi ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ziyaret kapsamında ortak basın toplantısı yaptı. Basın toplantısı öncesinde, Türkiye Cumhuriyeti ve Ukrayna hükumeti arasında müzakere edilen anlaşmanın imza töreni yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanlığı arasında Stratejik Endüstriler Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı. Türkiye Cumhuriyeti adına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Ukrayna adına Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamışin imzaladı.

Türkiye ve Ukrayna arasında imzalanan mutabakat zaptı; karşılıklı işbirliğinin desteklenmesi, başta İnsansız Hava Araçları (İHA) olmak üzere otonom sistemler ile motor Ar-Ge, üretim ve bakım faaliyetleri alanında ortak projelerin desteklenmesini amaçlıyor.
Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamışin (Oleksandr Kamyshin), 10 Temmuz'da Türk hava savunma şirketi Baykar firmasının Ukrayna'da Bayraktar insansız hava aracı üretimi için bir fabrika inşaatına başladığını duyurmuştu.
QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.