Azerbaycan'ın Milli Kahramanı Polad Haşimov rahmetle anılıyor

Azerbaycan'da, şehit Tümgeneral Polad Haşimov doğum günü vesilesiyle rahmetle anılıyor.

Tümgeneral Polad Haşimov, İkinci Karabağ Savaşı öncesinde Ermenilerin hain saldırısında şehit oldu. Ermenistan ordusu, 12 Temmuz'da sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti. Çatışmada, Azerbaycan ordusundan 1'i üsteğmen 4 asker hayatını kaybetmiş, 4 asker yaralanmıştı. Devam eden çatışmalarda, Haşimov'un da aralarında olduğu 8 asker şehit olmuştu.

Polad Haşimov (Polad Həşimov), 2 Ocak 1975 senesinde Azerbaycan'ın Kebele şehrinde dünyaya geldi. Ailesiyle birlikte Sumgayıt şehrine taşındıktan sonra ortaokul eğitimi burada aldı. Haşimov, Haydar Aliyev Yüksek Askeri Okulu'ndan mezun olduktan sonra askeri kariyerine başladı.

2003 yılında Polad Haşimov'a binbaşı rütbesinde Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in emriyle askerlik hizmeti madalyası verildi. 6 yıl sonra 2009 yılında Yarbay olarak Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in emriyle "Vatan Uğrunda" madalyasıyla ödüllendirildi. 25 Haziran 2014 tarihinde III. derece Anavatana Hizmet Nişanı ile ödüllendirilen Polad Haşimov, Nisan 2016 savaşındaki cesaretinden dolayı II. derece Anavatan Hizmet Nişanı ile ödüllendirildi.

Polad Haşimov, 2-4 Nisan 2016 tarihlerinde cephe boyunca gerçekleştirilen askeri operasyonlarda Talış yerleşimi için savaşan 1. Kolordu Kurmay Başkanıyken yaralandı. 25 Haziran 2019'da Polad Haşimov'a Tümgeneral rütbesi verildi. Daha sonra Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri 3. Kolordu Kurmay Başkanlığına atandı.

2. KARABAĞ SAVAŞI'NDAN ÖNCE TOVUZ SALDIRILARINDA ŞEHİT OLDU

Tümgeneral Polad Haşimov, Tovuz istikametinde şiddetli çatışmalar sırasında Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin saldırı girişimini engellerken 14 Temmuz 2020'de kahramanca şehit oldu. Azerbaycan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Karim Valiyev, Haşimov'un şehadet haberini derin bir üzüntüyle kamuoyuna açıkladı. 14 Temmuz'da Tümgeneral Polad Haşimov'un naaşı önce doğduğu Kebel bölgesine, ardından da yaşadığı Sumgayıt şehrine götürüldü. Haşimov, 15 Temmuz'da İkinci Fahri Hiyaban'da Albay İlgar Mirzayev'le birlikte defnedildi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, savaş sırasında savunmanın ön saflarında iken kahramanca şehit olan Tümgeneral Polad Haşimov'un annesi ile telefonda görüşerek, şehidin ailesine başsağlığı diledi. 9 Aralık 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in emriyle Haşimov'a "Azerbaycan Milli Kahramanı" unvanı verildi. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.