Avrupa ülkeleri savaşa mı hazırlanıyor?

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Rusya'nın başlattığı işgal girişimine karşı Ukrayna'ya yeterince destek verilmediği sürece Avrupa ülkelerinin savaşa hazırlıklı olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Rusya, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimini 2 yılı aşkın süredir devam ettiriyor. Sivilleri katleden Vladimir Putin yönetimindeki Rusya, bu yıl itibarıyla Ukrayna'ya ekonomik anlamda destek veren Avrupa ülkelerinin radarına girdi.

"UKRAYNA'YA YÖNELİK YETERLİ DESTEK VERMEZSEK SIRADA BİZ VARIZ"

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, 18 Mart 2024 tarihli konuşmasında Rusya'nın tehdidine karşılık Avrupa ülkelerinin savunmaya hazırlıklı olması gerektiğine vurgu yaptı. Michel konuşmasında, "Avrupa Birliği'nin tepkisini doğru bulamazsak ve Ukrayna'ya Rusya'yı durduracak yeterli desteği vermezsek, sırada biz varız. Bu nedenle savunmaya hazır olmalı ve 'savaş ekonomisi' moduna geçmeliyiz. Barış istiyorsak savaşa hazırlanmalıyız" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Michel, Avrupa ülkelerinin savaşın ilk yılı olan 2022'den bu yana askerî anlamda savunma kapasitesini artırdığını dile getirdi. Rusya'nın hareketsiz varlıklarından beklenmedik şekilde elde edilen kârların Ukrayna'nın savunmasına katkı sağlamak için kullanılması gerektiğini vurgulayan Michel, cephede ihtiyaç duyulan malzemelerin alınması için çağrıda bulundu.

AB'DEN UKRAYNA SİLAHLI KUVVETLERİNE 5 MİLYAR AVRO EK DESTEK

Avrupa Birliği (AB), 18 Mart 2024 tarihinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine verdiği desteği 5 milyar avro (5,4 milyar dolar) artırmaya yönelik bir anlaşmayı onayladı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.