NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme hedefini destekliyorum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç’i bir an önce ittifaka dahil etmek için çok çalıştığını söyledi.

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre Stoltenberg bugün düzenlediği basın toplantısında, İsveç’in Vilnius zirvesinde üyeliği konusunda olumlu bir karara varmanın halen mümkün olduğunu kaydetti.

Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Önce Avrupa Birliği’nde Türkiye’nin önünü açın biz de İsveç’in önünü açalım” şeklindeki açıklaması hakkında gelen bir soruya ise, “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme hedefini destekliyorum” yanıtını verdi.

NATO’nun yarın başlayacak Vilnius Zirvesi’nde ele alınacak en önemli konular arasında Ukrayna ve İsveç’in ittifaka katılma talebi yer alıyor.

Türkiye, İsveç’in üyeliğini kabul etmesi için NATO’dan yoğun bir baskı var ancak İsveç ve ABD’den talepler elde edilmeden buna onay verilmek istenmiyor.

Şarku'l Avsat Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.