Aliyev: Azerbaycan, her zaman "Kıbrıs Türk gardaşlarının" yanında olacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar 6 Nisan 2024 tarihinde telefonla görüşme gerçekleştirdi.

Temaslarda bulunmak için Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile 6 Nisan 2024 tarihinde telefon görüşmesi yaptı.

Verdiği direktif doğrultusunda Azerbaycan-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu kurulmasından dolayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e teşekkür eden KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, ABD temasları ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmeyle ilgili Kıbrıs’ta iki devletin işbirliğine dayalı bir antlaşma istediklerini ve geri dönüş olmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Aliyev de konuşmasında en doğrusunun Kıbrıs Türkünün kendi devletiyle yoluna devam etmesi olduğunu belirterek, Azerbaycan’ın her zaman "Kıbrıs Türk gardaşlarının" yanında olacağını vurguladı.

Ayrıca Aliyev, parlamentoda oluşturulan Dostluk Grubunun, KKTC'ye yakın zamanda bir ziyaret gerçekleştireceğini kaydetti.

İki Cumhurbaşkanı Azerbaycan ve Kıbrıs Türk halklarının Ramazan Bayramlarını tebrik ederken, Tatar Temmuz ayında Şuşa’ya ziyaret gerçekleştireceğini dile getirdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.