KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Hiçbir güç KKTC ile Türkiye arasındaki bağları koparamaz

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 4 Ocak'ta geldiği Türkiye'nin başkenti Ankara'daki programları kapsamında Kıbrıs Türklüğüne yönelik önemli mesajlar verdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün Ankara'ya geldi. Tatar, 4 Ocak 2024 tarihinde “Kıbrıs Gerçekleri Sergisi" ve “İzler Silinmeden” adlı fotoğraf sergisinin açılış resepsiyonuna katıldı. Cumhurbaşkanı Tatar, bugün ise Ankara'da "Ceditler Ruhuyla Dilde Fikirde İşte Birlik Yılı Açılış Töreni" ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin (TDMMB) toplantısına katıldı. 

"HİÇBİR GÜÇ KKTC İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ BAĞLARI KOPARAMAZ"

Ankara Sanat Galerisi ve Müzayede Evinde yer alan Kıbrıs Gerçekleri Sergisi'nde konuşan Ersin Tatar, Kıbrıs'ta iki devletli çözümün kabul edilmemesi durumunda mevcut durumun korunarak devam edeceğini ve KKTC’nin güçleneceğini söyledi.

Türkiye'nin Ada'dan tasfiye edilme planlarına karşı çıkan Tatar, “Hiçbir güç KKTC ile Türkiye arasındaki bağları koparamaz” şeklinde konuştu.

"YENİ SİYASETİN ALTINDA MÜCADELEMİZ, ŞEHİTLERİMİZ VARDIR"

Türkiye Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği işbirliğinde hazırlanan “İzler Silinmeden” adlı fotoğraf sergisinin açılış resepsiyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, buradaki konuşmasında da iki devletli çözüme vurgu yaparak; bu politikayı eleştirenlere “Yeni siyasetin altı dopdoludur. Altında mücadelemiz, şehitlerimiz, Kıbrıs Türk halkı vardır” sözleriyle yanıt verdi.

 "BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR"

Ersin Tatar bugün katıldığı toplantıda ise "Kıbrıs Türk halkı, Türk dünyasının kopmaz bir parçasıdır" ifadelerini kullandı. KKTC'nin anayasal adıyla Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olmasının önemine vurgu yapan Tatar; "Birlikten güç doğar" diyerek, Türk devletlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini yineledi.

KKTC'ye uygulanan izolasyonlardan ve KKTC'nin Türk dünyasıyla ilişkilerine yönelik sergilenen engelleme çabalarından bahseden Tatar, Türk dünyasının birlik ve beraberlik içinde büyük bir potansiyeli olduğunu vurguladı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.