ABD’nin 26 Avrupa ülkesi ile düzenlediği ve 28 bin askerin katılacağı “Defender Europe 21” tatbikatı başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ABD’nin 26 Avrupa ülkesi ile düzenlediği ve 28 bin askerin katılacağı “Defender Europe 21” tatbikatının başladığını açıkladı. Kirby açıklamasında mart ayından bu yana hazırlıklarına devam ettikleri tatbikatın haziran ayının ortalarına kadar devam etmesini planladıklarını belirtti.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, bugün günlük basın toplantısında Günlük basın toplantısında Defender Europe 21 tatbikatına ilişkin açıklamada bulundu. Kirby, haziran ayına kadar sürmesi planlanan Türkiye’nin de yer aldığı Defender Europe 21 tatbikatının başladığını duyurdu. Tatbikata 26 farklı ülkeden 28 bin askerin katılacağını belirten Kirby, “Tatbikatta ABD, müttefikleri ve ortakları olmak üzere 26 farklı ülkeden 28 bin asker görev alacak ve doğası gereği savunma amaçlı. Saldırganlığı caydırmaya odaklanırken, kuvvetlerimizi krize yanıt vermeye ve gerekirse büyük çaplı savaş operasyonları yapmaya hazırlıyor. Tatbikat, birbiriyle bağlantılı birkaç çok uluslu tatbikatı kapsıyor.” ifadelerini kullandı.

“ABD, RUSYA’YA GÖRE TATBİKATLARLA İLGİLİ ŞEFFAF DAVRANIYOR”

Kirby, tatbikatın Arnavutluk’ta başladığını ifade ederek, ABD Avrupa Kuvvetleri (EUCOM) ve Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı (SACEUR) Orgeneral Tod D. Wolters’ın bugün gün içinde tatbikatın açılış törenine katılacağını aktardı. Ayrıca Kirby, ABD’nin Rusya’dan farklı olarak bu tatbikatlarla ilgili şeffaf davrandığını savundu.

ALASKA’DA DA TATBİKAT YAPACAKLAR

Kirby, Defender Europe 21 tatbikatının yanı sıra Alaska kıyılarında da Kuzey Kıyı Tatbikatı’nın yapılacağını duyurdu. Sözcü Kirby, ABD Hava Kuvvetleri ve ABD Hint-Pasifik Kuvvetlerince icra edilecek tatbikata ilişkin, şunları söyledi:

“Ortak birlikte çalışabilirliği geliştirmek ve savaşa hazırlığı artırmak için üst düzey, gerçeğe yakın bir savaş uçağı eğitimine odaklanan tatbikata, yaklaşık 15 bin asker ve 240 uçak katılıyor.”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.