ABD’den vatandaşlarına Irak uyarısı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD, Irak’ta artan tehdit, silahlı çatışma ve terör eylemlerinden dolayı vatandaşlarına Irak’a seyahat etmemeleri uyarısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, “silahlı çatışma, adam kaçırma ve terör eylemlerinden” dolayı vatandaşlarının Irak’a seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu. Açıklamada, Irak’ın çeşitli bölgelerinde batılı ülkeler için bazı tehditler olduğu da belirtildi.

Irak’ın başkenti Bağdat’taki Yeşil Bölge’de ABD Büyükelçiliği’nin önünü kuşatan İran destekli yüzlerce Heşdi Şabi destekçisi dün geri çekilmeye başlamıştı.

Bu arada ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği, İran destekli silahlı grupların taraftarları tarafından ana kapısının ateşe verilmesi ve güvenlik kameralarının sökülmesinin ardından bir sonraki duyuruya kadar tüm konsolosluk işlemlerinin askıya alındığını açıkladı.

Büyükelçilik açıklamasında, “ABD Büyükelçiliği kompleksine düzenlenen milis saldırıları nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar tüm konsolosluk işlemleri askıya alındı. İleriye dönük bütün randevular iptal edildi. ABD vatandaşlarına büyükelçiliğe yaklaşmamalarını tavsiye ediyoruz” denildi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ı ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırı girişimin arkasında olmakla suçlayarak, ağır bedel ödeyeceği yönünde tehditte bulunmuştu. (Rüdaw / K.Irak)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.