ABD'yi karıştıran Gizli Olay: "ABD Kongresi üyeleri Kabil'e habersiz gezi yaptılar.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İki kongre üyesi, Afganistan'ın başkenti Kabil'e habersiz gezi yaptılar. Gezi sırasında tahliyenin etkilerini ve ABD Başkanı Joe Biden'ın tahliyeyi genişletmesini değerlendirdiler.

Massachusets'in  Demokrat Kongre üyesi Seth Multon ve Michigan Cumhuriyetçi Kongre üyesi Peter Meijer: "Biz  ziyarette onların ayrılışından sonra gizli bir bağlantı kurduk riski minimize etmek için. Çünkü biz bilgi toplamak için oradaydık"  açıklamasını yaptı.

Temsilciler Meclisi Servisi Komitesinde görevli milletvekili ise  Kabil'den  charter uçağıyla gittikten sonra açıklama yaptı: "Herkesi vaktinde dışarı götüremeyiz" dedi.

Sözcü Nancy Pelosi ise   bölgeyi ziyaret ederken konuştu. 
Pelosi: "Bu acil durumda, istenen bazı üyeleri Afganistan'ı ziyaret için görevlendirdik" dedi. Açıklamasının devamında:  "Fakat ben savunma bölümleri ve devletin isteklerini yinelemek için söylüyorum. Üyelerimiz tehlike zamanı boyunca bölgede Afganistan'ı ziyaret etmedi." dedi.

Onbinlerce insan Taliban'ın bölgeyi ele geçirmesinden itibaren Afganistan'dan kaçtı. 70 binden daha fazla insan  tahliye edildi. Fakat kalabalıklar  havaalanında hala var.

Kaynak: VOA

Çeviri: Cansu Karakuş / Odatv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.