ABD, Ukrayna’ya anti radar füzeleri gönderdi

ABD Savunma Bakanlığının, Ukrayna uçaklarının Rus radar sistemlerini hedef alabilmesi için anti-radar füzeleri gönderdiğini açıkladı. Ayrıca bakanlık, Ukrayna’ya 1 milyar dolarlık savunma desteği göndereceğini duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’yı geniş çaplı işgal girişiminin başından itibaren Ukrayna’ya silah desteği veren ve birçok kez milyonlarca dolarlık paket açıklayan Amerika Birleşik Devletleri, son olarak Ukrayna ordusu için anti-radar füzeleri göndereceğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Savunma Politikalarından Sorumlu Müsteşarı Colin Kahl, düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin Ukrayna’da kullanılması için “bir miktar” füze gönderdiğini açıkladı. Öte yandan ne tür anti-radar füzesinin gönderildiği, kaç adet füzenin sağlandığı veya ne zaman gönderildiğine dair detay vermedi.

“AGM-88 HARM” FÜZELERİ GÖNDERİLDİ

CNN’e konuşan bir ABD’li savunma yetkilisi, gönderilen füze türünün AGM-88 HARM adlı yüksek hızlı anti radyasyon füzesi olduğunu belirtti. Raytheon firması tarafından üretilen ve 30 milin üzerinde bir menzili olduğu düşünülen havadan karaya taktik saldırı füzesinin, S-400 gibi Rus uçaksavar radar sistemlerini dahi hedef almak için kullanılabileceği belirtiliyor.

 ABD’DEN UKRAYNA’YA YARDIM PAKETİ 9,1 MİLYAR DOLAR OLDU

ABD’nin, Ukrayna’ya Sovyet döneminden kalma Mig-29 savaş uçaklarının yedek parçaları gönderdiğine dikkati çeken Kahl, gönderilen füzelerin Rus radarları ve sistemleri üzerinde etkileri olabileceğini kaydetti. Kahl ayrıca ABD’nin Ukrayna’ya 1 milyar dolarlık silah paketi desteğini açıkladı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.