ABD: İsrail’e desteğimiz hükümetlere bağlı değil

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Washington, seçimleri kim kazanırsa kazansın İsrail'i desteklemeye devam ediyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), dört yıldan kısa bir süre içinde beşinci kez erken seçimlere giden İsrail'i desteklemeye devam sözü verdi.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre İsrail, Joe Biden'ın ABD Başkanı olarak İsrail'e yapacağı ilk ziyaretten haftalar önce erken seçimlere doğru gidiyor. Eski Başbakan Binyamin Netanyahu seçimlerin favorileri arasında.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Washington DC’de yaptığı açıklamada, “İsrail'deki siyasi gelişmelerin, İsrailli veya Filistinli ortaklarımızla yapmaya çalıştığımız şeyler üzerinde herhangi bir değişiklik yapacağını sanmıyorum" dedi.

Price, “ABD-İsrail ilişkilerinin gücünün Oval Ofis'te kimin oturduğuna ve İsrail'de başbakan koltuğuna kimin oturacağına bağlı değildir” ifadelerini kullandı. Bakan açıklamalarına şöyle devam etti: “İki ülke arasında stratejik bir ortaklık var. Sonuç ne olursa olsun, önümüzdeki haftalarda ve aylarda da bu ortaklık devam edecek.”

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid yaptıkları ortak açıklamada, meclisi feshetme ve erken seçime gitme konusunda anlaştıkların duyurarak, Lapid’in yeni hükümet kurulana kadar geçici başbakan olarak görev yapacağını aktardı.

İsrail’de koalisyon hükümeti ortaklarından Başbakan Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in Meclisi feshederek erken seçime gitme konusunda anlaştıkları bildirildi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, koalisyon ortaklarından Bennett ve Lapid, Meclisin feshedilmesi konusunda gelecek hafta oylama yapılması için anlaştı.

Meclis kararı onaylarsa İsrail yaklaşık 3,5 yıl içinde beşinci kez genel seçime gidecek. Koalisyon ortaklarının anlaşmasına göre erken seçime kadar Dışişleri Bakanı Yair Lapid geçici başbakan olacak.

Şarku’l Avsat / Washıngton

Fotoğraf: Reuters- Arşiv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.