ABD'den Ukrayna'ya 100 kamikaze İHA desteği

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Ukrayna’ya askeri yardım konusunda yeni gelişmeyi değerlendirdi. Sözcü Kirby, 100 adet Switchblade kamikaze İHA’sının gönderildiğini duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı ve işgal girişimi kapsamında ABD’nin Kıyiv’e askeri desteği devam ediyor. Pentagon Sözcüsü John Kirby, Ukrayna’ya 100 adet kamikaze İHA’sının gönderildiğini kaydetti. Kirby, bugünkü basın toplantısında, “Stoklarımızdan, 100 adet Switchblade insansız hava aracını artık gönderdik” ifadesini kullandı.

Uçan mühimmat olarak bilinen bu tip İHA’ların artık Ukrayna’da bulunduğunu ya da yolda olduğunu dile getiren Pentagon Sözcüsü, ABD’li uzmanların, geçen sonbahardan itibaren ABD’de profesyonel eğitim geçen bir grup Ukraynalı meslektaşa bu araçları kullanmayı öğretmeye başladığını söyledi.

Switchblade kullanmayı öğrenmek için normalde iki gün yeterli olduğunu anlatan Kirby, “İletilmesi planlanan veya daha önce iletilen ve ek eğitim gerektirecek başka bir Amerikan sisteminden haberdar değilim” diye konuştu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.