ABD'de işsizlik 50 yılın dibini gördü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre tarım dışı istihdam Eylül'de 136 bin arttı ve işsizlik oranı yüzde 3.5'e geriledi. Böylece ABD'de işsizlik 1969'dan beri en düşük seviye olarak gerçekleşti.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre tarım dışı istihdam Eylül'de 136 bin arttı. bu 4 ayın en düşük artışı olarak kayda geçti, işsizlik oranı yüzde 3.5'e geriledi. Beklenti istihdamın 145 bin artması, işsizlik oranının yüzde 3.7'de kalmasıydı.

Açıklanan verilerin ardından ABD'de işsizlik oranı 1969 yılından bu yana en düşük seviyelere inmiş oldu.

Ortalama saatlik kazançlar geçen yıla kıyasla yüzde 2.9 arttı, bu bir yıldan fazla sürenin en düşük artışı oldu. Saatlik kazançlar aylık bazda yüzde 0.2 artış beklenirken değişmedi. İşgücüne katılım oranı Eylül'de beklentiye paralel olarak yüzde 63.2 oldu. Önceki 2 ayın istihdam verisi de toplam 45 bin yukarı yönlü revize edildi.

Kaynak: Dünya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.