ABD Başkanı Biden, sözde Ermeni soykırımı ifadesini resmen kullandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, yayımladığı 24 Nisan 1915 mesajında sözde Ermeni soykırımı ifadesini resmen kullandı. Biden’in açıklamasında “soykırım” anlamına gelen “genocide” tabiri yer alırken, İstanbul yerine “Constantinople” ifadesi kullanıldı.

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan 1915 Ermeni iddialarıyla ilgili yayımladığı açıklamasında sözde Ermeni soykırımı ifadesini resmen kullandı. Biden’in mesajında “soykırım” anlamına gelen “genocide” tabiri yer aldı.

Beyaz Saray Basın Ofisinden bugün yayımlanan, “Statement by President Joe Biden on Armenian Remembrance Day” (Başkan Joe Biden’in Ermeni Anma Günü ile ilgili açıklaması) başlıklı açıklamada, ilk paragrafta; “Each year on this day, we remember the lives of all those who died in the Ottoman-era Armenian genocide and recommit ourselves to preventing such an atrocity from ever again occurring.” yani; “Her yıl bu günde, Osmanlı dönemi (sözde) Ermeni soykırımında ölenlerin hayatlarını hatırlıyor ve böyle bir zulmün bir daha meydana gelmemesi için yeniden taahhüt ediyoruz.” ifadeleri yer aldı. Açıklamada Ermenice “Meds Yeghern” (Büyük Felaket) tabiri de kullanıldı.

Böylece Biden, 1981 yılında yayımladığı mesajda aynı ibareye yer veren Ronald Reagan’ın bu ifadeyi kullanan ilk ABD başkanı oldu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.