ABD Başkanı Biden: “İsrail’e desteğimiz sarsılmaz”

Biden Hamas'ın İsrail'e saldırısı sonrası Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi.

ABD Başkanı Joe Biden Hamas’ın İsrail’e saldırısının ardından bu konuya özel Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, “ABD İsrail’in yanındadır. Yönetim olarak İsrail’in güvenliğine desteğimiz kaya gibi sağlam“ dedi. ABD’nin İsrail’e desteğinin kırılmaz ve sarsılmaz olduğunu vurguladı, başka tarafların durumdan avantaj sağlamaması konusunda da uyarıda bulundu.

ABD Başkanı Biden Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la kameraların karşısına geçti. Kısa konuşmasında ABD Başkanı, Washington’ın İsrail’le dayanışma içinde olduğunu ve her zaman İsrail’i destekleyeceklerini kaydetti.

Biden, “Açık konuşayım. Bu an İsrail’e düşman bir tarafın bu durumdan faydalanma zamanı değil” dedi.

Başkan Biden: “İsrail’e desteğimiz sarsılmaz”

ABD Başkanı gelişmeler üzerine ekibini aralarında Türkiye'nin de olduğu ülkelerle iletişim halinde olmaları için yönlendirdiğini de kaydetti.

Biden, "Bu trajedi anında İsrail’e, dünyaya ve her yerdeki teröristlere şunu söylemek istiyorum: ABD İsrail’in yanındadır. Onları her zaman kollayacağız. Vatandaşlarının ihtiyaç duyduğu yardıma sahip olmalarını sağlayacağız" dedi.

"Ekibime bölge liderleriyle irtibatta kalmaları talimatını verdim"

Biden, "Ekibime Mısır, Türkiye, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, BAE dahil bölge liderleri ve Avrupalı ortaklarımızın yanı sıra Filistin yönetimiyle sürekli irtibatta kalmaları talimatını verdim." şeklinde konuştu.

Başkan Biden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile şahsen yakın temasta olmaya devam edeceğini de belirtti.

"İsrail hükümeti ve halkına tüm uygun destek araçlarını sunmaya hazırız"

ABD Başkanı Biden basın toplantısı öncesi Ürdün Kralı Abdullah’la görüştüğünü de aktardı. Biden İsrail ve Gazze'de yaşanan gelişmelerin ardından gün içinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmüştü.

Gün içindeki yazılı açıklamasında Biden, Hamas'ın İsrail'e karşı dehşete düşüren saldırılarını kınamış, "İsrail hükümeti ve halkına tüm uygun destek araçlarını sunmaya hazırız" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Biden yönetiminin İsrail'e desteğinin kaya gibi sağlam olduğunu vurgulamış, "Ekibim ve ben durumu yakından takip ediyoruz. Başbakan Netanyahu ile yakın temasta olmayı sürdüreceğim" demişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da "İsrail Saldırı Altında" başlığını taşıyan yazılı açıklamada, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarını kınadı ve İsrail'in kendini savunma hakkına destek verdiklerini söyledi.

Blinken, "ABD Hamas teröristlerinin siviller ve sivil topluluklar dahil İsrail'e yönelik dehşet verici saldırılarını tartışmasız bir şekilde kınamaktadır. Terörizmi hiçbir gerekçe haklı çıkaramaz. İsrail hükümet ve halkıyla dayanışma içindeyiz. Bu saldırılarda hayatını kaybeden İsrailliler için başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. İsrailli ortaklarımızla yakın temasta olmayı sürdüreceğiz. ABD İsrail'in kendini savunma hakkına destek veriyor" ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'la görüştüğünü ve kendisinin İsrail'in kendini savunma hakkına tamamıyla destek verdiğini söylediğini belirtti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin İsrail’in kendini savunmak için ihtiyaç duyduğuna sahip olmasını sağlamak için çalışacağını kaydetti.

ABD Savunma Bakanı Austin, “Önümüzdeki günlerde Savunma Bakanlığı İsrail’in kendini savunması ve sivillerin terörizmden korunması için ihtiyaç duyduğu şeylere sahip olmasını sağlamak için çalışacak” dedi.

VOA Türkçe

Anahtar Kelimeler:
ABDİsrailHamasBiden
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.