Rüzgârda hedef 100 bin megavat

Rüzgârın stratejik sektör olarak ilan edilmesi gerektiğini belirten Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği Başkanı İbrahim Erden, “Rüzgâr enerjisinde kurulu güç hedefinin 2035 yılında 40 bin megavat, 2053’te ise 100 bin megavat seviyeleri hedeflenmeli. Yıllık 3 bin megavat hedefini Türkiye yapabilir” dedi.

Rüzgârda hedef 100 bin megavat

Türkiye, son 15 yılda yapılan yatırımlarla rüzgâr enerjisinde yaklaşık 12 bin megavat kurulu güce ulaştı ve yıllık toplam elektrik üretiminin yüzde 11’ini rüzgardan karşılayan bir konuma geldi.

Ayrıca, kapasite tahsisi yapılarak geliştirme ve inşa sürecinde olan yaklaşık 8 bin 500 megavat veson dönemde değerlendirme ve ön lisans aşamasına ulaşan 20 bin megavat depolamalı rüzgâr projesi bulunuyor. Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB), “Türkiye Rüzgâr Enerjisi ve Rüzgar Sanayi Politika Belgesi” ile 14 Mayıs seçimlerinin sonucunda görev alacak hükümete ve enerji yönetimine rüzgar enerjisiyle ilgili görüş ve önerini paylaştı.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.