Dünya Rüzgar Günü kutlanıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

15 Haziran Dünya Rüzgar günü, tüm çevreci ülkeler tarafından daha iyi bir gelecek için bugün kutlanıyor. Dünya genelinde 2019 yılında 651 GW enerji üretiminin rüzgardan gerçekleştiğini hatırlatan Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, enerji kaynakları arasındaki en çevreci ve ucuz enerji kaynağı olan rüzgarın ülkemizde de daha sert esebilmesi için türbinlerin gerekli duyduğu tüm bakım ve onarım hizmetlerini üst düzey teknoloji ile gerçekleştirdiklerini belirtiyor.

Daha iyi bir geleceğin hem ekonomik hem de çevre açısından rüzgar enerjisi ile gerçekleşeceği biliniyor. Bu sebeple her yıl 15 Haziran’da dünya genelinde rüzgarın günü kutlanıyor. Tüm dünyada rüzgar enerjisinin elde ettiği enerjinin geçen yıl rekor seviyeye çıkarak 651 GW’ye ulaştığını ve ülkemizde de elektrik ihtiyacının %8’inin rüzgardan karşılandığına dikkat çeken Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, ucuz ve yenilenebilir enerji kaynağı olan rüzgarın ülkemizde durmadan daha sert esebilmesi amacıyla rüzgar türbinleri için en son teknolojilere sahip bakım ve onarım hizmetlerini sunduklarını aktarıyor.

Dünya Rüzgar Günü’nü Kutluyor

Her yıl Haziran ayının 15. günü kutlanan Dünya Rüzgar Günü, bu yıl da gelecek adına en çevreci enerji kaynağı olarak tüm çevreci ülkelerde kutlanıyor. Fosil yakıtların tükenme tehlikesi, pahalılığı ve çevreye ciddi zararları göz önünde bulundurulduğunda temiz enerji kaynağı olan rüzgarın önemi daha da artıyor. İklim ve gelecek adına dünyanın büyük bir titizlikle yaklaştığı enerji konusunda rüzgar enerjisinin önünün hep açık olduğunu belirten Ali Aydın, geleceğin ekonomisi ve çalışan istihdamında da rüzgar enerjisinin payının çok olduğuna dikkat çekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.