Çanakkale’deki yangın kontrol altına alındı

Çanakkale ilinde 72 saattir devam eden yangın nihayet kontrol altına alındı.

Türkiye yaz mevsimi ile birlikte orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Çanakkale ilinde 16 Temmuz'da başlayan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun mücadelesiyle 72 saat sonra kontrol altına alındı.

"ORMANLARIMIZ İÇİN TEYAKKUZDAYIZ"

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dün gece yaptığı açıklamada, Çanakkale yangınının kontrol altına alındığını bildirdi. Yumaklı, "Çanakkale’deki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Ormanlarımız için teyakkuzdayız. Aziz milletimizin desteği ise mücadelemize güç katıyor. Orman yangınına sebep olabilecek davranışlardan uzak duralım, yeşil vatanımızı hep birlikte koruyalım" ifadelerini kullandı.

4 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangından etkilenen ve yaralanan kişilerle ilgili açıklama yaptı. Koca ayrıca tahliyesi gerçekleşen köylerdeki insanların durumu ile ilgili, "Çanakkale'de meydana gelen orman yangınlarına karşı 112 ve UMKE ekiplerimize bağlı 16 araç ve 70 personelle yerleşim yerleri ve mezralardan gerekli tahliyeler gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ile Üniversite Hastanesine tahliyeleri sağlanan 61 vatandaşımızdan dördünün tedavisi devam ediyor. Çanakkale halkına geçmiş olsun" dedi. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.