Hatay, Mersin ve Çanakkale'de başlayan orman yangınları devam ediyor

Türkiye'de Hatay, Mersin ve Çanakkale'de dün başlayan orman yangınları halen devam ediyor. Ekiplerin, yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Türkiye'nin 3 ayrı ilinde meydana gelen orman yangını hala devam ediyor. Hatay'ın Belen ilçesi, Mersin'in Gülnar ilçesi ve Çanakkale'nin Kızılkeçili köyünde 16 Temmuz 2023'te çıkan orman yangını saatlerdir aralıksız sürüyor. Çok sayıda ekip, yangınları kontrol altına almak için geceden bu yana çalışmalarına devam ediyor.

BİR BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

Hatay'ın Belen köyündeki yerleşim yerlerine sıçrayan yangında ilk belirlemelere göre 7 ev yandı ve 4 araç da hasar gördü. Ayrıca, Hatay Belen'de söndürme çalışmalarına destek olmak için bölgeye giden bir arazözün otomobille çarpıştığı kazada, bir bebeğin yaşamını yitirdiği bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gece yangın bölgesine giderek çalışmaları takip etti.

7 EV YANDI VE 4 ARAÇ HASAR GÖRDÜ

Bakan Yerlikaya, yangın sıçrayan Belen köyünün Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere mahallerindeki vatandaşların tahliye edildiği akrarak, "Üzüntüyle şunu söylememiz lazım, yanan 7 evimiz var, 4 araçta da hasar var. Bunlarla da ilgili AFAD gerekli çalışmalara sabahtan itibaren başlayacak" açıklamasını yaptı.

İKİ KİŞİ YAKALANDI

Bakan Yerlikaya, Belen'de meydana gelen yangının çıkış sebebi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yangının sebebinin nereden kaynaklandığıyla ilgili jandarmamız başından beri titizlikle çalıştı. Elindeki bilgiler, görgü tanıkları ışığında Soğukoluk mahallemiz Armutçuk mevkisinde 2 kişi, bir evde bahçelerindeki sazlık alanın temizlenmesiyle ilgili yaptıkları çalışmadan sonra bir ateş yakıyorlar. Maalesef bunu kontrol edemiyorlar. Dolayısıyla ciğerlerimizin yanmasına vesile oluyorlar. Adli soruşturma başlatıldı ve bu vatandaşlar hakkında da şu anda yakalama kararı verildi ve yakalandı" ifadelerini kullandı.

MERSİN'DE 5 EV YANDI

Yerlikaya  ayrıca Hatay'daki yangınların ardından Mersin'in Gülnar ilçesinde de yangın çıktığını bildirdi. Gülnar ilçesindeki 25 haneninin tedbir amaçlı boşaltıldığını aktardı. Yerlikaya Gülnar ilçesindeki yangınla ilgili, "Maalesef 5 ev yandı. Orada da aynı burada olduğu gibi Valiliğimiz, Orman Bölgemiz yine hakeza Orman Genel Müdürlüğümüz, AFAD Başkanlığımız, tüm kurum ve kuruluşlar seferberlik halinde yangının olumsuz tesirini bir an önce gidermeye yönelik gayret gösteriyor" dedi.

İKİ İLDE ÇIKAN YANGININ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Yerlikaya, Çanakkale'deki ve Mersin'in Gülnar ilçesindeki yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma çalışmalarının başlatıldığını kaydetti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.