Olumsuz olaylar yaşayan insanlar çare arar veya çaresizlik hisseder. Bu tutum kişiye göre değişir. Yeryüzünde sadece insanlar depresyona girer, hayvanlar asla. Çünkü insanların en önemli ihtiyacı kendini gerçekleştirmek, kendi potansiyellerini ortaya koyabilmektir. Böylece kendini gerçekleştiren insanın hayatı anlamlı hale gelir ve bu insanın hayatının anlamlı olması için çok önemli bir olgudur.

Hayatın anlamı olmayınca insan depresyona girebilir. Hayatın anlamı yoksa neden çabalasın?

İnsan bu noktaya gelirse çabalamayı bırakır, tembelleşir ve depresyona girer. Bu yüzden kendini gerçekleştirmenin yolunu bulmak depresyonu giderir. Kendini gerçekleştirmenin en etkili yolu tekâmül etmektir. Tekâmül etmek, depresyondan kurtulmak için tek çaredir.

Kendini gerçekleştirmenin önündeki engeller çocukluktan başlamış olabilir. Ebeveynler çocuğun kendini gerçekleştirmesini değil, kendi isteklerini gerçekleştirmesini isterse, çocuğu olduğu gibi kabul etmek yerine kendi koşullarını dayatırsa çocuğun psikolojisi bozulur. Çocuk dayatılan koşullara uyunca değerli, uymayınca değersiz görülür. Bunun sonucu çocukta değersizlik kompleksi oluşur ve depresyona girer.

Değerli olmak için ebeveynin isteklerine boyun eğen çocuk kendini gerçekleştirmeyi değersiz bulur ve ebeveynin isteklerini gerçekleştirmeye çalışır. Bu da depresyona girmesine neden olur. Çünkü çocuğun istediği şey bu değildir, mecbur olduğu şeydir.

Oysaki bir çocuk için koşulsuzca sevilmek en önemli şeydir.

Çocukluk travmalarının neden olduğu stres depresyonu tetikleyebilir. Depresyonu önlemek ve tekrarlamasını engellemek için kişi duygu ve düşüncelerinde büyük bir değişim sağlamalıdır.

Birey bu değişimi en kısa sürede ve etkili bir şekilde gerçekleştirmek için Değişim Sanatı uygulamalıdır. Değişim teknikleri sayesinde birey pozitif duyguları besleyerek güçlendirebilir ve negatifleri giderebilir. Pozitiflere odaklanarak, negatif duygu, düşünce ve eylemleri gidererek depresyondan kurtulabilir.

Negatif duygu, düşünce ve eylemler depresyonun giderilmesinde engel teşkil eder. Pozitif duygu, düşünce, eylemler güçlenince birey depresyonla başa çıkabilir.

Depresyon yüzünden hayat çirkinliklerle dolu hale gelebilir. Çünkü insan hayatın çirkinliklerine odaklanırsa depresyondan çıkamaz. Tek yapılması gereken şey, çirkinlikleri görmezden gelerek, hayatın güzelliklerine odaklanmak ve güzellikler için şükretmek.

Fark etmek ve şükretmek bireyin depresyondan çıkış yoludur ve tamamen bireyin tercihine bağlıdır.

Dünya Değişim Akademisi’nin bu konuda önerisi “Depresyondan Özgürleşme Sanatı”. 8 seanstan oluşan ve her bir seansın 45 dakika sürdüğü Değişim Programı her bir seansa ait temaya ilişkin konuyla ilgili aydınlatıcı bilgi verilmesi, nefes, beden hareketleri ve gevşemeden oluşuyor.

Değişim Sanatı ile depresyondan kurtulmak mümkün.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.