Belirli bir süreç içinde ortaya çıkan değişikliklerin hepsine DEĞİŞİM denir. Ayrıca değişim, yaşamın olmazsa olmaz bir kuralıdır deniliyor. Yani değişim, yaşamanın, var olmanın, hayatta kalmanın öteki adıdır.

Herkes hayatında bir değişim ister ama değişimin nasıl ve ne şekilde olacağını tam da bilemez. Değişim eskilerin yıkılması ve yenilerin yapılmasından ibarettir.

Değişim bireyden başlar ve topluma yayılır. Herkes kendini değiştirirse toplum da pozitif yönde değişir. Gerçek değişim için ‘yüksek farkındalık’ gelişmelidir. Ancak bu şekilde dünyamız daha yaşanılır bir yer haline gelebilir, bilim ve sanat değişimin verimli araçlarına dönüşebilir.

Gezegenimiz tehditler altında ve acil olarak değişime ihtiyaç var. Ama değişim bir türlü gerçekleşmiyor. Bunun nedeni, değişime dirençtir! Birçok insanın tek düşüncesi ‘mevcut durumu’ korumak için çabalamak. Oysa bu, değişime bir engeldir.

Değişimin gerçekleşmemesinin nedeni, dünyadaki açgözlülük, tüketici anlayış ve istismardır.

Sağlam bir değişim için yapılan her girişim cahillerin direnişiyle karşılaşıyor ve hiçbir şey değişmiyor. Dünya gezegeninin geleceği, değişemeyen ve olgunlaşamayan insanların çatışmalarına feda ediliyor.

Gittikçe kötü haberler artıyor: hayvan türleri yok oluyor, ozon tabakasındaki delikler, küresel ısınma, kimyasal silahlar, nüfus patlaması, işsizlik, açlık, savaşlar, tedaisi olmayan hastalıklar, nükleer silahlar, şiddet ve suç artışı, yoksulluk, politik ve ekonomik krizler vb. saymakla bitmez.

Kısacası, şu an dünyada her şey tehlikede ve zaman daralıyor. Değişim için insanlık acilen harekete geçmelidir.

Eğer değişim için gereken adımlar atılmazsa küreselleşmenin neden olduğu çevreyle ilgili yıkım kaçınılmazdır.

Dünyanın tehlike altında olduğu herkes tarafından biliniyor ama kimse kendinde bir değişim için çaba da göstermiyor.

Oysa, insan kendi iç dünyasında gereken değişimi gerçekleştirmeye başlarsa, her şey altın bir geleceğe doğru değişmeye başlar.

Değişim sanatı programı, değişmek isteyen herkese bu fırsatı sunuyor. Değişimin dinamiklerini ve aşama aşama nasıl gerçekleştiğini önce kendinizde görüyor, sonra sistematik olarak herkesin değişimine katkıda bulunduğunuzu fark ediyorsunuz. Çevrenizde iletişimde olduğunuz herkes de adım adım değişmeye başlıyor.

Birey içsel olarak değişince dışsal olarak da değişiyor. Bu değişim hem içsel hem de dışsal olarak meydana geliyor.

Değişim için herkes önce kendisinden başlamalı, değişen insanların sayısı artınca dünyamız da daha pozitif, yaşanılır bir yer haline gelebilir. Dünya Değişim Akademisi’nde sunulan uygulamalarla çevremde birçok insanın pozitif yönde değiştiğini gözlemliyorum. En hızlı, etkili değişim bu uygulamalarla mümkün oluyor. Değişim ihtiyacını görenler ve değişim için çaba gösterenlerin artması ile gereken önlemler alınarak dünyamızı kurtarmak için hala zamanımız var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çağlayan Aşkın 4 yıl önce

Çok değerli bilgiler için teşekkürler tebrikler

Avatar
Berna K 4 yıl önce

????????????