Herkes hayatında pozitif yönde değişim istiyor. Fakat değişim gerçekleşemiyor. Bunun nedeni değişimi gerçekleştirmek için irade gücünün yetmemesidir.

Eğer insan irade gücüne tam kapasite sahip ise doğru beslenir, düzenli spor yapar, sigara, alkol, uyuşturucu vb. gibi kötü alışkanlıkları bırakabilir ve israf yapmaz, işleri ertelemez, hedeflerine ulaşarak başarılı olabilir.

Değişim için en büyük engel iradenin zayıf olmasıdır. Değişim teknikleri her gün uygulanırsa hem irade gücü artar hem de pozitif kişilik gelişir, birey hızlı bir şekilde olumsuz alışkanlıklardan kurtulabilir ve olumlu alışkanlıklar edinebilir. Güçlü irade sayesinde insan öz disiplinli ve öz kontrollü olabilir.

Herhangi bir şeyde başarılı olmak için önce hedef net olarak belirlenmelidir. Sonrasında değişim için motive edici nedenler bulunmalı ve hedefe yönelik eylemler icra edilmelidir.

İrade sayesinde enerjiyi tüketen duygu, düşünce ve dürtüleri kale almamak mümkün olabilir. Kişi duygulara göre değil, iradeli farkındalıkla hareket eder, ayartmalara karşı koyar ve duyguların tatmin edilmesini erteleyebilir.

Bu tatmin olma eğilimini erteleme gücü iradenin, zekânın, aklın gelişmesine olanak sağlar. Tatmin olmayı erteleme kapasitesi irade gücü ile mümkün olabilir.

Örneğin kırmızı et yemek kansere neden olur bilgisini edinen insan, mantıklı ise bu bilgiye dayanarak kırmızı et yemeyi erteler. Duygusal insan ise tadın esareti altında olduğundan kanser olmayı dikkate almaz ve eti yer. Duygu gücü irade gücünden daha fazla olunca kişi kırmızı et tüketerek kanser olmayı göz ardı eder, ağız tadı için et yer ve kansere yakalanır.

Duyguların kölesi olmak irade gücünü azaltır. Mantıksal olmak ise iradeyi güçlendirir, strese dayanıklı, rasyonel, planlı ve tek odaklı olmayı sağlar.

Herkes hayatında seçim yapar. Ya iradeli olma yönünde ya da iradesizlik yönünde ilerlemek.

İradeyi güçlendirme yönünde ilerlemek isteyenler için bir Değişim Uzmanının rehberliğini almak çok yardımcı olur.

Dünya Değişim Akademisi’nde değişim uzmanıyla birlikte “İrade Sanatı”nın uygulanması sağlıklı alışkanlıkların, öz kontrolün, irade gücünün artmasını sağlayacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.