Günümüz insanı içsel bir savaş, kaos yaşamaktadır. Dünyada görülen tüm savaşların kaynağı budur!

Eğer içsel savaşta benlik ile kişilik çatışmaya başlarsa iç dünyada kaos ortaya çıkar. İnsanlar barış ve huzur isterler ama asla barışa ulaşamazlar. Çünkü iç dünyalarında bitmeyen bir savaş vardır. O yüzden insanlara antidepresan vb. ilaçlar verilir, yapay olarak huzura kavuşurlar. İlaç ve uyuşturucu maddeler geçici bir çözüm olabilir ama kişi asla barışa ulaşamaz.

İç dünyasında savaşan insan dışarda da savaşacak birilerini bulur ve çatışır.

İçine bakmaktan kaçınan insanlar bu yolu seçerler. Kişi kendisinin iyi, başkalarının kötü olduğunu düşünür ve onlarla savaşmaya başlar. Başkalarıyla savaşmak kolay olan yoldur.

Böylece savaş dışarıya taşınır ve daha az acı verir, aynı zamanda kişi kötülükle savaştığına inanır ve kendini iyi hisseder. Strateji kendinden kaçıp başkalarıyla savaşmaktır. Çünkü başkalarını düzeltmeye çalışmak kendini düzeltmeye çalışmaktan daha kolay görünür.

Oysaki tek çözüm tüm cesaretini toplayarak içe bakmaktır. İç dünyaya bakılınca işlerin iyi gitmediği, bir şeylerin yapılması gerektiği görülür. Bunu fark eden insan barışa giden yolda yolu yarılamış sayılır.

Dünyada barışı sağlamak için insanın önce kendi içinde barışı sağlaması gerekir.

Barışa ulaşmak için içsel kaos aşılmalıdır.

Bu kaos tarafsız olarak gözlemlenirse bu çatışmadan mutlak barışın doğduğu deneyimlenebilir.

İç dünyasının gözlemleyen birey içteki çatışmayı görerek tarafsız tanık modunda olursa, iç dünyası ile bütünleşir. Bu bütünleşme sayesinde içteki çatışmanın ötesine geçerek içsel barışa ulaşır.

Dünya Değişim Akademisi’nde verilen “Çatışma Yönetimi” Değişim programı insana içindeki savaşın farkına varmayı ve bu savaşı barışa dönüştürmenin yolunu gösterir. İçsel barış çiçek açınca birey gerçek huzura kavuşur.

Dışsal savaşın kazananı olmayacak ama içimizdeki savaşı bitirerek kazanan olabiliriz, ayrıca insanlık da kazanacak.

Herkes kendi üzerine düşeni yaparsa hepimiz kazanabiliriz.

Yaşanan büyük deprem felaketinden sonra zaman birlik, beraberlik, paylaşım, yardımlaşma zamanıdır.

Hepimiz Değişim için! Değişim Hepimiz için!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercüment 1 yıl önce

Harika....

Avatar
Burcu 1 yıl önce

Değerli çalışmalar, teşekkür ederiz