Özel okulların talep ettiği yemek ve kırtasiye ücretine Tüketici Mahkemesi "DUR" dedi

Bursa’da tüketicinin çocuğunun eğitim gördüğü bir özel okula karşı açmış olduğu davada mahkeme tüketiciyi haklı buldu.

Bursa Barosu avukatlarından  Av. Gürkan SÜRER'in, müvekkilinin talebi doğrultusunda sözleşmeye aykırı olarak "özel okul tarafından talep edilen yemek ve kırtasiye ücretleri" için açtığı davada,  Bursa 3'üncü Tüketici Mahkemesi, "öğrenci velisinin, 2022-2023 eğitim öğretim yılı öğrenci kayıt sözleşmesine dayalı olarak talep edilen, 5 bin 500 TL'lik ek ücret borcunun olmadığına" hükmetti.

Okul rutin 11692170Mahkemenin "özel okulun bu talebinde haksız olduğu ve anılan bedellerin tüketiciden istenemeyeceğine" dair kararı üzerine bir açıklama yapan tüketici vekili  Av.Gürkan SÜRER, bu kararın tüm özel okul velilerini etkileyen ve koruyan emsal bir karar olduğuna vurgu yaparak,

"2022-2023 eğitim öğretim yılı için öğrenci velilerinden yemek ve kırtasiye ücretleriyle ilgili, anlaşmanın haricinde ek bir ücret talep ediliyor. Müvekkilim, artan maliyetlerden etkilenmemek için erken kayıt yaptırdı. Söz konusu talep sözleşmeye açıkça aykırı olduğu gibi yasal mevzuata da aykırı. Konuyla ilgili biz de dava açtık. Daha önce 'yapılan sözleşmeye aykırı bir ek ücret talep edilemeyeceği yönünde ve müvekkilin borcu olmadığına dair bir ilam aldık. Bu kararla birlikte ek ücretleri ödemeyenler bakımından, aynı şekilde bizim yaptığımız gibi bir başvuru yaptıklarında bu ücreti ödememeleri gibi bir durum söz konusu olabiliyor. Bu ilk çıkan karar. Emsal niteliğinde oldu bir anlamda. Bu da tabi tüm velileri ilgilendiren bir boyut" dedi.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.