Bursa, Filistin için tek yürek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından düzenlenen “Kudüs’e Destek Yürüyüşüne” katılan Bursalılar, Filistin’de adeta soykırım yapan İsrail’i protesto etti. 

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından Kudüs’e Destek Yürüyüşü düzenlendi. Ulu Cami önünde toplanan yüzlerce Bursalı, ellerindeki dövizler ve attıkları sloganlarla İsrail’e lanet yağdırdı, Filistin’in yalnız olmadığını haykırdı.

Burada basın açıklaması yapan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı İbrahim Güney, zalim İsrail’in dünyanın gözü önünde Filistin’e bomba yağdırmaya devam ettiğini vurguladı. Güney, “Cumhurbaşkanımız ‘dünya beşten büyüktür’ dediğinde belki pek bir şey anlamamıştık. Ama şimdi çok iyi anlıyoruz ki söz konusu Müslümanlar olunca, mazlumlar olunca Birleşmiş Milletler (BM) sadece alfabedeki iki harften ibaretmiş” dedi.

Filistin yalnız değildir

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da İsrail’in 10 yıllardır süren işgal, katliam ve insanlık dışı faaliyetlerinin Ramazan ayından bu yana şiddetli bir şekilde devam ettiğini söyledi.  

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu adına ortak bildiriyi okuyan Bursa İHH Başkan Yardımcısı Burhan Sayılgan ise İsrail’in Filistinlileri yurtsuzlaştırma çabası içinde olduğunu ve bütün dünyanın buna sessiz kaldığını vurguladı.

Yürüyüş, Filistin’deki katliam sona erene kadar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kalacak olan Filistin Kudüs Çadırı’nın açılışı ile sona erdi.

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.