Bursa dahil 10 şehir için sarı alarm "Karlı günler geliyor"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Marmara Bölgesi için kar yağışı uyarısı verildi. Hava sıcaklıklarının 6 ila 12 derece azalacak. Soğuk havayla birlikte bölgenin doğusunun yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülecek. İstanbul dahil 10 kent için sarı alarm verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nce yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının 6 ila 12 derece azalmasının beklendiği ifade edilerek, çarşamba günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün Türkiye`nin, kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın bugün ve yarın Marmara ve Ege`nin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Olay'ın Meteoroloji'den aktardığı habere göre; Soğuk havayla birlikte Marmara`nın doğusunun yüksek kesimleri, Karadeniz`in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu`nun güney ve doğusu ile Akdeniz`in yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor.

Kar yağışının yarın Konya ve Karaman çevreleri ile Antalya`nın doğusunun yükseklerinde kuvvetli olması beklendiğinden başta Konya-Antalya karayolu olmak üzere ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması isteniyor.

SICAKLIKLAR 12 DERECE AZALACAK

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi, çarşamba günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artması bekleniyor.

Aynı zamanda, bugün ve yarın Marmara ve Ege`nin batısında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor.

ORHAN ŞEN: ÇARŞAMBADAN İTİBAREN YAĞIŞ YOK

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen de hava durumuna ilişkin son bilgileri aktardı:

“Türkiye kış havasına girdi. İstanbul çok soğuk şu anda. Sıcaklık 9 derece olmasına rağmen çok daha düşük hissediyoruz çünkü poyraz var. Bugün öğlene kadar İstanbul’da yağmur var. Kar yok. Öğleden sonra yağmur kesiliyor. Yarın da hafif bir yağmur geçişi olacak. Çarşambadan itibaren pazar gününe kadar yağış yok. Sıcaklıklar İstanbul’da 12 dereceyi pek geçmeyecek. Artık kış havası devam edecek. Karlı günlere de büyük bir ihtimalle gideceğiz. Ocak ayından itibaren karlı havaları göreceğiz.”

10 KENT İÇİN SARI ALARM

İstanbul, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Manisa, Tekirdağ

EGE DENİZİ’NDE ‘FIRTINA’ UYARISI

EGE Denizi’nde pazartesi ve salı günü beklenen fırtınaya karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre; Güney Ege Denizi’nde pazartesi günü saat 13.00’ten itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ile 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtınanın etkili olacağı belirtildi. Fırtınanın, 21 Aralık Çarşamba günü saat 18.00’e kadar süreceği bildirildi. Deniz ulaşımındaki aksamalara karşı denizciler ile bölge halkı uyarıldı.

KARADENİZ ÜZERİNDEN GELİYOR

Eskişehir’in pazartesi günü Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. Bölgede hava sıcaklıklarının 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına ineceği, çarşamba günü ise kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı tahmin ediliyor.

MANİSA

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından Manisa il geneli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: “Pazartesi ve Salı günü Manisa il genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) beklendiğinden başta ulaşımda aksamalar olmak üzere ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”

DENİZLİ, AFYONKARAHİSAR VE UŞAK İÇİN UYARI

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak’ta hava sıcaklıklarının 19 Aralık 2022 tarihinden itibaren 6 ile 12 derece arasında azalması bekleniyor.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan açıklamaya göre, 19 Aralık 2022 Pazartesi gününden itibaren Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak’ta soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının 6 ila 12 derece azalması bekleniyor. Rüzgarın Pazartesi gününden itibaren bölgede kuzey ve kuzey doğu yönlerinden yer yer kuvvetli şekilde eseceği tahmin ediliyor. Afyonkarahisar’ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı, iç ve yüksek kesimlerde pus, yer yer sis hadisesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalara ve diğer olumsuzluklara karşı tedbirli olunması şeklinde açıklandı.

Pazartesi günü hava sıcaklıkları

Meteoroloji tarafından açıklanan bilgiye göre, önümüzdeki hafta bölgede gecenin en düşük ve günün en yüksek hava sıcaklıkları; Pazartesi günü Afyonkarahisar 4-8, Denizli 11-17, Uşak 6-11 derece olarak beklenmektedir. Ani sıcaklık değişimleri ve kuvvetli meteorolojik hadiseler ile ilgili Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü’nün yayınlayacağı tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.