Meteoroloji'den 'sarı' uyarı: Dört Bölgede Fırtına..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan 'sarı' kodlu uyarıda, yarın yurdun kuzey kesimlerindeki aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 39 ilde rüzgarın fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yarın yurt genelinde sağanak yağış bekleniyor. Yağışın Ege ve Akdeniz bölgelerinde gök gürültülü ve kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri ile İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yarın kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına bekleniyor, Üç büyük kentte yarın yağmurun yanı sıra sıcaklıklar ise şöyle olacak: Ankara, 17, İstanbul 20 ve İzmir 19 derece.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarın Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri ile İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli; Marmara ve Kuzey Ege'de zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

AKŞAM SAATLERİNE KADAR ETKİLİ OLACAK

Kuvvetli rüzgarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

YURT GENELİNDE SAĞANAK VAR

Yurt genelinde uzun süredir yaşanan kuraklık ve beklenen sağanak yağış için Meteoroloji'den uyarı yapıldı. Edinilen bilgilere göre yarın 7 bölgemizde de sağanak bekleniyor.

4 KENTTE KUVVETLİ SAĞANAK

Yağışın İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'da kuvvetli olması bekleniyor. Alınan son bilgilere göre yarın illerimizde beklenen sıcaklıklar ve hava durumu ise şöyle olacak:

ANKARA: 17, Sağanak yağmur

İSTANBUL: 20, Sağanak yağmur

İZMİR: 19, Gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA: 22, Gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA: 17, Parçalı çok bulutlu

SAMSUN: 20, Parçalı bulutlu

TRABZON: 20, Parçalı bulutlu

KARS: 9, Sağanak yağmurlu

ERZURUM: 9, Sağanak yağmurlu

DİYARBAKIR: 15, Sağanak yağmurlu

GAZİANTEP: 15, Sağanak yağmurlu

METEOROLOJİ'DEN SİS VE PUS UYARISI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada sabah saatlerinde sis ve pus hadisesine karşı dikkatli olunması uyarısında da bulunuldu.

Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.