Bilgelik nedir sizce? Bilgelik aslında öncelikle insanın kendisini bilmesi denilir. “Kendini bil” özdeyişi herkesçe bilinir.

İnsanın kendisinin kim olduğunu bilmek ne demek o zaman?

Kim olduğunu bilmek; bu geçici beden içinde bulunan ruh varlığı olduğunu bilmektir. Ölümsüz ruh varlığı olduğunu bilmek ve buna göre yaşamak! Nereden geldiğini, nereye gittiğini, ne için bu gezegende bulunduğunu bilmek ve unutmamaktır!

İşte o zaman insan denilen varlık yeryüzünde bilgece bir yaşam sürebilir.

Ama bu soruları kaç kişi soruyor ve gerçek cevabı arıyor?

Sorsa bile gerçekleri bulabiliyor mu?

Bulsa bile gerçekleri deneyimleyerek bilip, emin olabiliyor mu?

Günümüzde şu an insanlığın geldiği durum maalesef insanlıktan hayvani düzeye doğru bir çöküştür. Bilgece yaşamak kimsenin umurunda değil belki. Ama tüm sorunların kaynağı işte budur zaten!

“Herkes karnını doyurma çabasıyla meşgul, geçim derdinde, bunu mu düşünecek” diye isyan eder gibi konuştuğunuzu duyar gibiyim. Ama asıl sorun da bu zaten. Çıkar grupları tarafından ezilerek, korku, özgüven ve öz değer eksikliği, hırs ve rekabet ile manipüle edilmiş insanlık şimdi neredeyse hayvanların yaşadığı gibi yaşamaya doğru itiliyor: sadece korunma, barınma, yemek yeme, çiftleşme güdüleriyle yaşamak!

Bilgili olmak da bilgelik değildir. Edinilen doğru bilgiyi doğru şekilde kullanmaktır bilgelik! Ama burada bahsi geçen bilgi dünyevi bilgi değil, deneyimsel öz-bilgidir.

Bilge insan kendisiyle duygudaşlık kurar, olumsuzu olumluya çevirir, herkesle samimi bir iletişim içinde bulunur, her şeyi koşulsuz olarak kabullenebilir, kendisini daha büyük bir bütünün parçası olarak görebilir, yaşamsal belirsizlikleri kabul ederek değişimle akışta olur, zor yaşam koşullarıyla başa çıkabilir… Ve daha fazlası…

Bütün bunlar için farkındalığın ve bilincin yükselmesi, zekânın uyanması, korkulardan özgürleşmek gerekiyor.

Bu noktada yardıma koşan Dünya Değişim Akademisi 200’ün üzerinde Değişim Programı sunuyor bizlere…

Paha biçilmez bu Değişim Programlarını uygulayanlardan ve kendi deneyimlerimden biliyorum ki, insanlığın içinde bulunduğu şu zor durumdan tek çıkış yolu bu: DEĞİŞİM!

Ayrıca kendi değişiminizi sağladıktan sonra başkalarına yardım etmek isterseniz Değişim Uzmanı da olabilirsiniz.

Hepimiz Değişim için, Değişim hepimiz için!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercüment 2 yıl önce

Harika..Çok teşekkürler..

Avatar
Nunsal 2 yıl önce

Teşekkürler

Avatar
Tuğçe 2 yıl önce

Ne kadar farkındalık dolu bilgiler..

Avatar
Zeynep Erdoğan 2 yıl önce

Harika tşk