Beklentisiz olmak bilmediğimiz bir şey! Çünkü bebeklikten beri hep bir şeyleri beklemeye alışmışız, zihinsel kalıplar oluşmuş. Bu yüzden tüm insanlar her zaman beklenti içindedir. Beklemek bir alışkanlığa dönüşmüştür. Oysaki kişi kendisine beklentileriyle sınırlar getirir, beklediğinden daha fazlasını alamaz, bolluğu engeller.

Beklentisiz olmak aslında bir fedakârlıktır. Yani vermek ve karşılığında bir şey beklememek üstün bir fedakârlık demektir.

Beklentisiz olan kişi sınır nedir bilmez, hiçbir şey beklemediği için kimsenin beklemediği bir başarıya ulaşabilir. Bu paradoksal bir durumdur. Eylemlerinde beklentisiz olan kişinin bir kaybı yoktur tam tersi kazancı vardır. Birey kendini bulur, özünü keşfeder, huzura, mutluluğa ve sevgiye kavuşur.

Beklenti demek gerilim demektir. Her insanın istediği şey olan; sakin, rahat, mutlu, huzurlu olmak ancak beklentisiz olmak ile mümkündür.

Ama ne verildiği de çok önemlidir. Bu bir nesne, para veya çaba, zaman olabilir. Bunların en önemlisi bireyin, insanlığın aydınlanması için beklentisiz hizmet ederek, tüm enerjisini, bilgisini, zamanını, sevgisini vb. vermesidir.

Genelde insanlar bunu anlayamaz, çünkü kaybetmekten korkar. Beklentisizce vermek korkakların yapacağı bir şey değildir, cesurların işidir. Aslında beklentisizce koşulsuz sevgiyi herkesle paylaşmak yapılabilecek en büyük fedakârlıktır. Bunun için kendimizde bu koşulsuz sevgi olmalı ki başkalarına verebilelim. Kendimizde olmayan bir şeyi veremeyiz. Bunun için de kendimizi sevmekle işe başlamalıyız.

Beklentisiz eylemlerde bulunabilmek için kişiliğin pozitif yönde bir değişime ihtiyacı vardır.

Bu pozitif dönüşüm değişim teknikleriyle mümkündür. Dünya Değişim Akademisi’nin sunduğu birçok değişim programından biri olan “Beklentisiz Olma Sanatı”, imkânsız olan beklentisiz olmayı başarmamızı sağlıyor. Çok güçlü kadim teknikler uygulandığında gerginlik gideriliyor, enerjiler pozitife dönüşüyor, kendimizi daha rahatlamış hissediyoruz. Hayatın doğal akışına bırakıyoruz, anı yaşıyoruz.

Dünyayı değiştirmeye çalışmaktansa kendimizi değiştirelim, dünya değişecek…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.