İnsan ruhi öz ve maddi bedenden meydana gelir. Beden doğduğu zamandan itibaren ölüme doğru durdurulamayan bir sürece doğru girer. Beden zamanın etkisiyle çöküşe doğru giden bir değişime uğrar ve insan ne yaparsa yapsın bunu önleyemez.

İnsanın yapması gereken şey bedenin yaşlanmasını kontrol etmeye çalışmak yerine, bedeninden bağımsız olan öz varlığının farkına varmaya çalışmaktır. Bunun için birey Dünya Değişim Akademisi’nde uygulanan çalışmalara katılabilir, bunlardan biri olan “Bedeni Aşma Sanatı” Değişim programına mesela. Böylece birey gerçek kendisini keşfedebilir.

Aksi halde, insan kendini beden olarak görmeye devam edecek ve bunun getirdiği mutsuzluk ve acı peşini bırakmayacaktır.

Bedeni Aşma Değişim programının amacını şu şekilde özetleyebiliriz: Öncelikle bedeni anlamak ve beden farkındalığını kazanmak ve sonrasında da bedenden bağımsız olan gerçek varlığı yani özünü keşfetmek.

Bunun kişiye kazandıracakları nedir peki? Diye sorarsanız: Hayatı mutlu yaşamak, bütünlük ve uyuma ulaşmak, kabullenme ve teslimiyeti öğrenmek, bedenle özdeşleşmemek, ölüm korkusundan özgürleşmek.

Haftada iki kez yapılan, her bir seansın 45 dakika sürdüğü program, 8 seanstan oluşuyor ve bir ayda tamamlanıyor. Seans öncesi teorik bilgilendirme yapılıyor ve sonrasında pratik uygulamaya geçiliyor. 8. Çalışma bitiminde yenilenmiş olarak hayatınıza devam ediyorsunuz.

Değişim daha ilk çalışmada başlıyor ama ömür boyu devam ediyor. Farkındalığın yükselmesi ve konuyla ilgili teorik bilgilendirme, hayatın her anında sizi değiştirmeye devam ediyor. Kendinizi bedenle özdeşleştirmemeyi öğrendiğinizde, bunu geri kalan hayatınızda uygulamaya başlıyorsunuz.

Değişim Programlarına katılmak kendine yatırım yapmaktır. Bu yüzden bu değerli çalışmalardan yararlanmayı herkese tavsiye ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.