Yeni doğmuş bebekler kahkaha atmayı nereden biliyor, hiç merak ettiniz mi?

Bebekler kahkaha atmayı öğrenmiyor, doğuştan biliyor. Bebeğin kahkahası içten ve doğaldır, nedensizdir. Bu kahkaha onun ebedi özünden gelir, çünkü o geçici olarak bebek bedeninde olan bilinçli ruh varlığıdır.

Bebek kahkaha atıyorsa bu onun sağlıklı, mutlu, sevecen olduğuna işaret eder. Ayrıca da onun hayatta kalacağını gösterir.

Gülmek ve ağlamak aynı şeyin farklı yüzleridir. Ağlamak gibi gülmek de önemlidir. Ağlamayan gülemez de.

Günümüzde insanlar ağlayamıyor ve bu yüzden de gülemiyor. İnsan duruma göre kahkaha atıyor veya ağlayabiliyorsa gerçekten yaşıyor demektir. Ölüler gülemez ve ağlayamaz.

İnsan hayatı boyunca kahkaha atarsa her zorluğu aşabilir. Gülmek ve ağlamak hayatta önemli dışa vurumlardır.

İnsan masumiyetini, saflığını kaybetmişse çocuksu kahkaha atamaz. Ölülerin ciddiyetine sahiptir. Ciddileşen insan henüz ölmemiştir ama kahkaha atmadığı için yaşayan ölü gibidir.

Bebek büyüdükçe kahkaha atmayı unutuyor, ciddileşiyor. Yetişkin insan ancak fıkra dinlediğinde veya komedi filmi seyrettiğinde gülüyor. Nedensiz kahkaha atmayı unutmuş.

Hâlbuki hayatta kalmak için, zorlukların üstesinden gelmek için insan espri yeteneğini geliştirmelidir. Çünkü zor durumda mizah yeteneği hayat kurtarır. Kahkaha insana güç verir, enerjisini artırır.

Bu yüzden doktorlar çabuk iyileşmek için hastalara kahkaha atmayı öneriyor. İnsandaki yaşam enerjisi canlanır, pozitif enerji artmaya başlar. İçten atılan kahkaha sırasında düşünceler durur, odaklanma artar ve birey zihinsizliğin tadını çıkarır. Kendiliğinden çabasız olarak bu sonucu yaşamanızı sadece kahkaha sağlayabilir.

Bu yüzden kahkahayı hafife almayın, çok önemli bir olgu.

Kahkaha atmak zorlaşmışsa Dünya Değişim Akademisi’nde “Kahkaha Atma Sanatı” değişim programını uygulamak en etkili çözüm.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.