Ülkemiz, maalesef Genel Seçimler de insanlığa yakışmayacak görüntülere şahit oldu. İnanılmaz bir kutuplaşma, demokratik olmayan durumlar, illegal müdahaleler, türlü baskı ve stres altında bir seçim daha yaşandı. Ülkenin hafızası tüm bu çirkinlikleri tek tek yine kaydetti.

Maalesef ki, her seçim döneminde yaşanan tüm bu olaylar, kara leke olarak tarihe yine geçti…

Genel henüz bitirilmişken sıcağı sıcağına Yerel seçimlere gözler çevrildi. Genel ile Yerel seçimin apayrı bir denklemi olduğu malumunuz. Her şehir hatta ilçe de farklı argümanlar devreye girer. Burada partiden çok adayın kimliği, karakteri, tutumu …vs göz önünde bulundurulur.

Hani “herkes önce kendi kapısının önünü temizlesin” denir ya, bende yaşadığım şehir olan Ankara için gözlemlediğim birkaç öngörümü sizlerle paylaşmak isterim.

Kendi kapımızın önüne gelirsek, Ankara’ da kritik ilçelerin durum değerlendirmesini yaptığımızda;

* AKP’li MAMAK ve MHP’li ETİMESGUT’ta Cumhuriyet Halk Partisi 1. Parti konumuna gelerek ciddi oy artışı sağladı. Bu demek oluyor ki : Çankaya ve Yenimahalle Belediyelerimiz haricinde aynı ittifak ve sistemli çalışmalarla devam edildiğinde, bu iki ilçemizin Belediyelerini de CHP’ye katmamız hiç de sürpriz olmayacak. Mamak ve Etimesgut’da ki çalışmalar için emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum.

* Ankara’nın arka sokakları diye adlandırılan, en çok gecekondulaşmaya sahip, eski zamanlarda CHP’nin kalesi niteliğindeki fakat zamanla kentsel dönüşüme girerek eski dokusunu kaybedip sığınmacı ilçesine dönüşen, şimdi ki AKP’nin kalesi Altındağ ilçesinde dahi önceki seçimlerde aldığı ortalama 40 bin oyu baz alırsak, bugüne göre yaklaşık % 50 oy artışı sağlanmış. Bu artış bölge denkleminde çok ciddi başarı olarak görülmelidir. Altındağ’da bu artışın gerçekleşmesinde katkısı olan herkese minnettarız.

* Tüm ilçelerimizde ki oy artışlarının bütününe baktığımızda, Ankara’ nın önceki seçimde %50.8 olan oyunun % 51.2 olarak yansıdığını gördük. Yerel’de Mansur Yavaş’ın Ankara halkına eğitimden sağlığa, ekonomiden gıdaya, çiftçi, kadın ve çocuklara yapılan teşfik ve çalışmaları ile yerel de bireysel alacağı oy da, artış trendinin devam ederek %55’ler seviyesinde bir orana çıkaracağı bizler için hiç de sürpriz olmayacak.

Böylelikle Ankara’da toplamda CHP’li 5 adet Belediye’ye sahip olunacak.

Sonuç olarak; Türkiye geneli maalesef sonucu değiştiremeyip değişim yaşayamasak da, yaşadığımız bölge de değişim rüzgarları estirebilir, baharları önce şehrimize getirebiliriz. Umudumuzu yitirmeyelim. Her seçim yeni bir başlangıçtır.

Yerel seçim tüm hızıyla yaklaşıyor. Sevgiler..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.