Dünya nereye doğru gidiyor? Belki çoğunuz tahmin ediyordur: “3. Dünya savaşına doğru” diyebilirsiniz.

Bunu da nereden mi çıkardım? Dünya gezegeninde şiddet olayları çok fazla arttı ve hangi ülke nereye saldırıyor, kaç kişi ölüyor, en ufak gerginliklerden nasıl savaşlar çıkıyor, haberlerden bunu ön görmek çok kolay.

Barış isteyen çığırtkanlar ise sadece savaşı tetikleyen protestolarla boy gösterip laf salatası yapmakta aslında, her zaman olduğu gibi… Hâlbuki zekice yaklaşım, savaşı önlemek, meydana gelmesine izin vermemektir. Bunun için şiddetin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve çatışma yönetimi çok önemlidir.

Günümüzde çatışmalar bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkmaktadır. Bu çatışmaları nasıl önleyebiliriz? Değişim bireyden başlar. Bireyler toplumu meydana getirirler, yani toplum tek tek bireylerden oluşur. O yüzden bireylerin içindeki çatışmayı önleyebilirsek toplumdaki çatışmayı da önleyebiliriz. Bireyler içsel çatışmanın farkında olarak buna bir son verebilir.

Peki, birey nasıl oluyor da içsel çatışma sonucu dışarda çatışmaya sebep oluyor?

İnsan gerginlik yaşadığı ve bundan dolayı acı çektiği zaman eğer bu gerginliği gidermek için içine bakıp nedenlerini bularak durumunu düzeltmeye çalışmazsa, bu rahatsızlığı başkalarına yansıtmaya başlar. Çevresindeki insanlarla çatışmak için bahane arar ve bulur da! Bu eylem gerginlikten kurtulmanın en kolay yoludur. Yani birey, içsel çatışmadan kurtulmak için başka insanları suçlar, öfkesini onların üzerine boşaltır, egosunu tatmin eder, rahatlar. Yalnız bu rahatlama yüzeyseldir, geçici bir rahatlamadır. Çünkü onun içinde hiçbir şey değişmemiştir. Sonraki günlerde biriken negatif enerjiyi üzerine boşaltacak birini bulur yine ve böylece devam eder. Bunu yapan bireylerin sayısı arttıkça toplumda şiddet seviyesi yükselir, nihayetinde negatif enerji çok yükselir ve ülkeler arası savaşlar tetiklenir.

Bu çıkmazdan çıkmanın tek yolu Değişim’ dir! Değişimi gerçekleştirmek için bir yöntem bilim uygulanmalıdır, bir değişim programı!

Dünya Değişim Akademisi bu konuda çok etkili bir Değişim Programı öneriyor: “Çatışma Yönetimi”

Bu değişim programını uyguladıktan sonra içsel çatışma sona erer; içsel bütünlük, birlik ve barış yerini alır insanın iç dünyasında. Artık birey barış insanı olur, dışarıda kimseyle çatışma ihtiyacı hissetmez. Çünkü içindeki çatışma sona ermiştir. Toplum böyle insanlardan oluştukça daha barışçıl ve huzur içinde yaşayan bir toplum haline gelebilir ancak.

Bu değişim programında işlenen konulardan bazıları şöyle:

*Kızgınlığı gözlemleyin ve yönetin,

*Çatışmaya yönelik değişim ve çözümü anda kalarak sağlayın,

*Anlayış, saygı ve sevgi ile çözüme ulaşın ve çözümlerin işlerliğini izleyin.

Değişmek isteyen ve mevcut içinde bulunduğumuz durumu değiştirmek isteyen herkese tavsiye ederim.

Değişim kendimizden başlar.

Biz değişelim ki dünya değişsin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.