İstisnasız herkesin çeşitli bağımlılıkları var, bazılarımızın daha bilinen, bazılarımızın ise farkında bile olmadığımız bağımlılıklar.

Peki, hiç düşündünüz mü acaba “bağımlılıkların kaynağı nedir” diye?

Aslında insan çektiği acıya duygusal bir tepki verir, bu tepkinin diğer adı bağımlılıktır. İnsanlar çocukluklarından itibaren maruz kaldıkları travmalar yüzünden acı çekiyor ve bu acı ile baş edebilmek için bir şeylere bağımlı hale geliyorlar.

Günümüzde sadece Dünya Değişim Akademisi’nde verilen Değişim Sanatı sayesinde insan bağımlılıklarından özgürleşebilir. Bu çalışmalarda duygusal travmalara dair kapsamlı bilgi veriliyor, oluşma nedenleri, sonuçları ve giderme yolları anlatılıyor.

Ancak bu sayede, bağımlı olan kişinin acıların köküne inmesi, bu acıların çocukluk dönemindeki travmalardan kaynaklandığını görmesi, farkına varması, onlarla baş edebilmesi ve bağımlılıktan kurtulması mümkündür.

Çünkü bağımlılıktan özgürleşmek için değişmek gerekiyor. Değişmeden bağımlılıktan kurtulmak imkânsızdır.

Toplumda genelde bağımlılığın bir tercih olduğu düşünülür. Ama hiç kimse, insanı perişan eden bir bağımlılığa sahip olmak istemez. Aslında tercih acıdan kaçmaktır, çünkü kimse acı çekmek istemez. Bu yüzden bağımlılık bir tercih değildir. Bağımlılık sadece acılardan kaçıştır. Bu konuda tercih gibi bir hatalı yaklaşım yüzünden bağımlılığın tedavisi mümkün olamadı bu güne kadar.

Aslında bir insana bağımlılıktan kurtulması için yargılamamak, şefkat göstermek, kucaklamak, eleştirmemek, anlayış göstermek gerekiyor. Bunun tersi davranışlar bağımlılığı daha da artırır.

Dünya Değişim Akademisi’nde sunulan “Bağımlılıklardan Özgürleşme Sanatı” Değişim Programında şöyle anlatılıyor bu konu:

Birey kendisini yetersiz, eksik gördüğünde, kendisi olunca yaşamda başarısız olacağına inandığında onu kendisinden uzaklaştıran şeylere karşı bağımlılık oluşturur. Böylece bir illüzyona girer ve bağımlı olduğu şeylerle kendini daha bütün hisseder. “

Program 8 seanstan oluşuyor ve 1 ayda tamamlanıyor. Her seansta, bireyde bağımlılıklar hakkında farkındalığın gelişmesi ve bağımlılıklarını fark edip onlardan nasıl kurtulacağı konusunda teorik bilgilendirme yapmakta ve ardından pratik uygulamaya geçmektedir.

Her seansın konusu farklı ve o konuda bireyde farkındalık yaratıcı gerçekler anlatılmaktadır.

Öncelikle bağımlılığın ne olduğu konusu ele alınmakta, ardından kendini keşfetme ve kendini sevme olguları geliştirilmektedir.

Değişmek mümkün, bağımlılıklardan özgürleşmek mümkün, yeter ki isteyin. Dünya Değişim Akademisi bunun için var!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.