Kimler aşağılık kompleksi hisseder?

Kendi özünden uzaklaşmış, özünün değerli olduğunun farkında olmayan, kendisini bedenle özdeşleştirmiş bireyler diyebiliriz. Yani kendi öz değerinin farkında olmaz ise kişi aşağılık kompleksi hisseder.

Günümüzde insanların çoğu aslında kendi özünden uzaklaşmış, kendisini bedenle özdeşleştirmiş olduğundan bu duruma sık rastlanmakta. Ama hiç kimse kendisinde böyle bir his olup olmadığına bakmaz, baksa da bunu kabul edemez. Bu durumu tespit etmek ve kabul etmek hiç de kolay değildir.

Öz değerini başkalarından aşağıda ya da yukarıda görmek aşağılık kompleksine neden olabilir. Oysa hayatta tüm canlılar aynı değere sahiptir, içteki öz varlık eşsizdir, bedenlerinin nasıl olduğunun bir önemi yoktur.

Kendini başkalarından ayıran insan mutlaka aşağılık kompleksi hissi yaşar. Başkalarının eşsiz değerini fark eden kişi ise, kendi eşsiz değerini de fark eder.

İşte bunun farkına varmak, değişim yaratmak isteyenler için Dünya Değişim Akademisi “Aşağılık Kompleksinden Özgürleşme Sanatı” Değişim Programını sunuyor.

Bu Değişim Programının amacı, aşağılık kompleksini tanımlamak ve aşağılık kompleksini tespit etmek.

Program sekiz seanstan oluşuyor. Kırk beş dakika süren her bir seansta konuya ilişkin farklı bir tema işleniyorken ardından beden hareketlerinden oluşan pratik uygulama yapılıyor.

Çalışmalardaki temaların konusu şöyle: Aşağılık kompleksi nedir? Aşağılık kompleksinin nereden geldiğini görün. Öz değerin ne olduğunu keşfedin. Kim olduğunuzu keşfedin. Tarafsız tanık özelliğini ve farkındalığınızı geliştirin. Aşağılık kompleksinin sadece bir inanç olduğunu görün. Yetersizlik duygusundan özgürleşin. Kendin ol.

Bu programı tamamladığınız zaman, aşağılık kompleksinin köklerini tespit edeceksiniz. Ayrıca bu duygunun bünyenizde yarattığı olumsuzlukları fark edeceksiniz. Ve son olarak kendinizin ve evrendeki tüm canlıların varoluşta yeri doldurulamayacak eşsiz bir değere sahip olduğunu anlayacaksınız.

Kendini Değiştir Dünyan Değişsin, Dünyanı Değiştir Dünya Değişsin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.