SUAY KARAMAN yazdı: "Şeriat İsteyenler"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 27 Haziran 2022 tarihinde adliyenin merkez bina mescidinde Kuran Elifbası, Sureler ve Dini Bilgiler Kursu açılacağı bildirilmiş; kadın, erkek, kız ve erkek çocuklarının ayrı ayrı kursa alınacağı belirtilmişti. 3 Temmuz 2023 tarihinde İstanbul Anadolu Savcılığı, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda hâkim, savcı ve personelin çocukları ve gençler için Kuran kursu açmıştı.

Laik bir ülkede adliye binaları, tarafsız ve bağımsız yargı organları tarafından adaletin tesis edildiği yerlerdir. Buraların din eğitimine açılması demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin gerekleri ile bağdaşmaz; yargının tarafsızlığına ve bağımsızlığına gölge düşürür.

Anayasa Mahkemesi tarafından 30 Temmuz 2008 tarihinde AKP’nin “laiklik karşıtı söylem ve eylemlerin odağı olduğu” karara bağlanmıştı. Yeni CHP’nin genel başkanı 21 Eylül 2010 tarihinde “laiklik tehlikede değildir” söyleminde bulunmuştu. O günden bugüne laiklik tehlikededir ve artık hilafet çağrıları, şeriat istekleri gündemdedir.

Yazının devamı için tıklayınız

Anahtar Kelimeler:
Suay KaramanŞeriat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.