HALİS ÖZDEMİR yazdı: "Üniversite Mezunu İşsizler Ordusu 'Her Şehre Üniversite Açtık!' "

Almanya’da seksen civarında üniversite varken bizde iki yüz civarında üniversite var. Türkiye gençlerinin eğitimi için büyük maddi külfet üstlenmiş, fedakarlık yapmıştır yapmasına ama sonuç hiçte beklenen gibi olmamıştır. Almanya ve gelişmiş ülkeler gençlerinin mesleki eğitimine öncelik vermektedir. Türkiye de doksanlı yıllar da İmam Hatip Liselerinin önünü kapatabilmek için mevcut Meslek Sanat Liselerinin mesleki alanda üniversitelere girişleri engellenerek önü kesilmiş, ortaya garip bir durum çıkmıştır.

Her ile üniversite açılarak yüksek öğretim gençlerin iline ilçesine taşınmıştır. Ancak, bu durum ismi ve içeriği belirsiz, hayatta karşılığı olmayan, gereksinimlerin çok üzerinde bölümlerden mezun olanların işsiz kalmasına sebep olmuştur. Bu durum, fiili olarak meslek öğrenmelerinin önünü almıştır. Aileler, çocuklarını okutmak adına tüm imkanlarını kullanarak kendilerini paralamışlardır. Ancak, bazıları şimdi mesleksiz ve işsiz çocuklarının psikolojik sorunlarıyla uğraşmaktadırlar! İşsizler ordusu oluşmuştur! Gençler, çiftçilik gibi temel meslekleri bile öğrenemez hale gelmişlerdir!

.....

Yazının devamı için tıklayınız

.....

Anahtar Kelimeler:
HALİS ÖZDEMİR
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.