ETABEY KARATOPRAK yazdı: "Karar Almada Bilginin Önemi.."

Bir konuyu araştırmanın ve öğrenmenin önemi ve değeri, bunları yaşamınızda aldığınız ve alacağınız kararlarda kullanmanıza bağlıdır. Yaşamımda verdiğim hatalı kararların çoğu, bilgileri yeterince kullanmamaktan kaynaklanmıştır. Bunu ancak bedellerini ödedikten sonra anladım.

1985 yilında Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF Ekonometri Bölümünde doktora yeterlik sınavını geçtikten sonra sıra tez yazımına gelmişti. Benim tez hocam Prof. Dr. Baki Işıkara “Zaman serileri” üzerine çalışmamı söyledi. O tarihlerde bu konu Türkiye için yeni olduğundan yeterli bir çalışma ve yayın yoktu. Ben de çalışmaya başladım. O çalışmalardan aklımda kalanları yazdım. Özetle konunun en güzel örneği kola ve meşrubat satışları idi..../..

Yazının devamı için tıklayınız

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.