Acı karmaşık bir psikolojik olgudur. Her insan acıya tepki verir ama genellikle olumsuz tepki verir. Aslında acıya olumlu tepki vermek hiç kimsenin bilmediği bir şey!

Acıya her zaman olumsuz tepki vermişiz çocukluktan beri; hep kaçmak, üstünü örtmek, nefret etmek vb.. Fakat bu tür tepkiler acının bilinçaltına inmesine ve daha da güçlenmesine sebep oluyor. Birey acıdan nefret ettiği zaman kendisinden de nefret etmiş olur, çünkü acı bünyesinin bir parçasıdır.

Acı bize orada bir problem olduğunu göstermek için, oraya dikkati çekmek için bir sinyaldir. Bu yüzden acıya teşekkür etmeliyiz. Çünkü ters giden şeylerle ilgili bize önlem almamız için bir uyarıdır bu acı!

Değişim sanatı ile birey acıyı kontrol altına alabilir ve hızlı bir şekilde giderebilir. Dünya Değişim Akademisi’nde uygulanan 8 seanslık değişim programında detaylı olarak bu konu masaya yatırılıyor ve büyük bir farkındalık yaratılıyor:

Acı hayallerin, isteklerin, arzuların, beklentilerin karşılanmamasından dolayı insanın yaşadığı hayal kırıklıklarının sonucudur. İnsan bunlardan vazgeçmediği sürece acı ile yüzleşmek zorundadır, çünkü bunlar zevk arayışının sonucudur, ama zevk tek başına gezen bir fenomen değildir. O ikizi olan acı ile birliktedir, daima zevki alıp acıyı bırakmak olmaz çünkü ne acı zevki bırakır, ne de zevk acıyı. Acıyı istemeyen zevkten de vazgeçmelidir, ama bu nasıl mümkün olabilir?

Değişim Programının amacı: Acıyı anlamak ve acı ile yüzleşmek, acı- zevk ikiliğinin yaşamın çarklarından biri olduğunu görmek.

Programda her seansta yaşadığınız acının nedenlerini ve yeni bir yönünü ortaya koyacak bilgilendirme ve ardından pratik uygulama yapılıyor.

Temalar şöyle: 1.Çalışma teması, Acı nedir? 2.Çalışma, acının nedenini anlayın. 3.Çalışma, acıdan kaçmayın. 4.Çalışma, yaşam tarzınızı değiştirin. 5.Çalışma, kendini keşfet ve kendin ol. 6.Çalışma, istek, hayal ve dünyevi arzulardan özgürleş. 7.Çalışma, sorumluluğu 100% kabullen. 8.Çalışma, farkındalığını geliştir.

Sekiz seanslık program tamamlandığında, acı ile ilgili tam bir farkındalık kazanacaksınız, tüm hayatınızı acıdan kaçarak yaşadığınızın farkına varacak ve artık kaçmayı bırakacaksınız, acılarla yüzleşmenin aslında o kadar zor olmadığını, bunun özgürleşme olduğunu anlayacaksınız!”

Şimdiden muhteşem bir değişim gibi görünüyor, denemek ve değişimi yaşamak harika olmaz mı?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
açelya 3 yıl önce

Çok güzel bir yazı teşekkürler.Genelde herkes acıdan kaçıp..zevke koşmak istiyor..Bunun çözümü Dünya değişim akademisinde :)

Yaşasın

Avatar
Ercüment 3 yıl önce

Acının hiç bilinmeyen yönleri anlaşılır ve bilimsel bir şekilde anlatılmış.Teşekkürler..