Zekâ ile akıl denilen olgu birbirinden çok farklıdır. Genelde insanların akıl dediği şey aslında zihindir. Zekâ zihinden daha üst düzeydedir.

Zekâ aktif ise ayırt etme, karar verme ve kararı uygulama yeteneği devrededir. Zekâ düzeyinde olan insan hayatını dolu dolu yaşar, hayatın gerçek anlamını bilir.

Zekâ olgusu günümüzde bilindiği gibi IQ testleriyle ölçülen bir olgu değildir. Bu testlerle ölçülen akıl veya zihin denilen olgudur, yani bir insanın ne kadar akıllı olduğunu ölçüyorlar, ona da zekâ diyorlar.

Aslında zekâ çok daha üstün bir şeydir, beynin zihinsel işlemleri değildir. O zihinden çok daha ince bir enerjidir, zihni kullanır ama zihin değildir. Zekâ aktif değilse zihin zekânın yerine geçer ve hatalar bitmez.

Zekâ uyanınca zihni kontrol etmeye, yönlendirmeye başladığı için hatalar sindirilir ve tekrarlanmaz. Zihinsel bocalamalar ve dengesiz davranışlar biter.

Zekâ nedir o zaman?

Zekâ bir enerji alanıdır, çok ince bir titreşimdir. O ayırt etme yeteneğidir. Zekâ devrede ise alınan kararlar doğru olur.

Zihin ise duygulardan gelen dürtülerle hareket eder. Örneğin bir pasta gördünüz, ağzınız sulanıyor ve o pastayı alıp yemek istiyorsunuz. Zihin onu yemenin mutluluk vereceğini düşünüyor. Alıp yiyorsun ve mutlu oluyorsun. Geçici bir mutluluk yaşıyorsun. Ama burada zekâ devrede değildir.

Zekâ devrede olduğunda ve güçlendiğinde birey pastayı görünce tepki vermez, içinde bir şey kıpırdamaz. Çünkü ayırt eder. Zekâ der ki “beyaz şeker zararlı, yersen bedene zarar verecek, hastalanabilirsin, yeme!”

Zekânın aktif olması ve ayırt etme yeteneği bu şekilde çalışıyor. Zekâ aktif olunca bireyi hatalardan korur ve bireyin hayatı değişmeye ve zenginleşmeye başlar.

Zekânın aktif olması sonucu birey “Ben kimim? Burada ne işim var? Acıların nedeni nedir?” vb. sorular sorar. Bu da kişiyi spritüel arayışa yönlendirir.

Dünya Değişim Akademisi “Zekâyı Uyandırma Sanatı “ Değişim Programı bize zekâyı uyandırma fırsatını sunuyor. 8 seanstan oluşan program 1 ayda tamamlanıyor. Programın amacı; zekâyı tanımlamak, uyandırmak ve zekâ düzeyinde yaşamayı sağlamaktır.

Zekânın uyanması için sorgulama yeteneği ve merakı devreye sokmanın gerekliliği vurgulanıyor çalışmada. Zihin eğlence peşinde koştuğundan zekânın uyanmasına izin vermez. Zekânın uyanması için en önemli anahtar farkındalıktır. Zekâyı perdeleyen şey ise bencilliktir. Değişim teknikleriyle farkındalığı yükselterek tüm bunların farkına varıyoruz. Kendimizi değiştirerek dünyanın değişimine katkı sağlayabiliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melike Görkmen 11 ay önce

Zekâ uyanışı ve bunu gerçekleştiren tekniklerle ilgili yazınızı beğeni ile okuduk. Teşekkür ederiz.

Avatar
Ercüment 11 ay önce

Çok faydalı bir yazı.. Teşekkürler...

Avatar
Hatice Özel 11 ay önce

❤️